Hrajeme.cz
DomůKatalog herZávodivá hraZajíc a želva (Hare & Tortouise)

Zajíc a želva (Hare & Tortouise)

Originální název:
Hare & Tortoise
Rok vydání:
2001
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 11114 Kategorie: ,

Popis

Ach ne! Strávil jsi příliš mnoho času při jídle salátu a teď se ti nedaří vyhrát závod! Ani zajíc ani želva nedoběhne do cíle jako první. Pouze trpělivost želvy a rychlost zajíce zkombinovaná dohromady tě dovedou k cíli.

Zajíc a želva je taktická stolní hra, ve které náhoda hraje jen velmi malou roli. Je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od dvanácti let.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Recenze

  1. Xaws

    Fakt hustá hra. Jasná pravidla s perfektně vybalancovanou mírou zábavy a strategie. Vzhledem vůbec nevypadá jako hra pro 12+, ale nenechte se mýlit. Ve hře se vám mozek dost zapotí. Musíte pořád počítat zda se vyplatí spěchat nebo počkat, soupeři vám do vašeho plánu pořád zasahují. Pro hráče co neradi počítají co je pro ně výhodnější hra nebude. Ale zase tak bezduchá matematika to není. Je to hra, kterou asi celý večer hrát nejde. Na pár kol a perfektní zábavu vám ale vystačí.

  2. ju64

  3. Patrikhm

  4. Zdenek_

  5. Noni

  6. sehes

  7. jpmce

  8. Skywalker

  9. Mick

  10. qcpx

  11. mimoo

  12. Jekor

  13. Nicholas

  14. Arvi

  15. -grizzly-

  16. Papo Shimitz

  17. matys

  18. Malič

  19. MORT

  20. Emil

  21. Adam

  22. Stanley

  23. murphy

  24. Basic

  25. tučňák

  26. Gandalf

  27. Cipísek

  28. Luko

  29. Richmond

  30. golmon

  31. Čajovna 82 vůní

  32. marcel

  33. pogo

  34. Martin Blatný

  35. Matěj Baťha

  36. Jaromír Kovařík

    Skutečná klasika, která se drží na Evropském výsluní přes 20 let. Je to také první hra v historii ankety Spiel des Jahres, která tento prestižní titul získala. 

    Hra pro děti? Nenechte se mýlit prvním dojmem!!! V žádném případě. Velmi barevná krabice s dětskou kresbou by Vás mohla svést na zcestí. Pokud je Vám méně než 12 let, po hře vůbec nesahejte!

    Po rozbalení získáte hrací plán, dřevěné figurky, hrací karty a kostku. Ta ale neslouží k tomu, o kolik ujdete políček dopředu. Hraje ve hře pouze minoritní roli při přidělení akce (nahrazuje náhodné losování akční karty).

    Hrací plán se skládá z 64 polí. Úkolem každého hráče je dojít ze startu do cíle jako první. Za každý pohyb dopředu zaplatí hráč mrkvemi. Ty mu ale brzy dojdou. Aby získal další, musí couvat nebo nespěchat, držet se vzadu popřípadě stát ve správný čas na správných políčkách.

    Náhoda ve hře nehraje téměř žádnou roli. O to víc se počítá a taktizuje. Hru se naučíte celkem rychle, i když 5 minut na to nestačí.

    Kouzlo hry spočívá ve schopnosti dobře odhadnou své možnosti a možnosti ostatních hráčů v každém tahu. Vhodné taktizování může přidat hráči potřebné palivo pro cestu vpřed a zpomalit kroky protihráčů. Hráči se také učí hospodařit s omezenými prostředky, které potřebují při cestě vpřed.

    A celkové hodnocení – opravdová klasika, která svým pojetím nemusí vyhovovat každému. Pokud Vám ale sedne, zamilujete si jí.

Přidat recenzi