Hrajeme.cz

Skaal

Originální název:
Skaal
Rok vydání:
2004
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– BoardGameGeek
– Svět deskových her

Recenze

  1. Sionn Latharn

  2. vlada


    Moc pekna hra s velmi malou roli nahody. hral jsem ji 3x a jako jediny nedostatek bych vytknul, ze ve dvou hrach se stalo, ze dva hraci usilovne bojovali o jedno pole a diky nahromadeni zlataku a postavicek na tomto poli se stalo, ze ten, ktery nakonec souboj o tohle pole vyhral, vyhral temer zcela jasne i celou hru.

  3. Ladik81

  4. Aldomoro


    Skaal je rodinná, originální, pohádková, zábavná, nenáročná hra. Nejedná se o hru, kde se vedou velké strategické bitvy, ale opravdu spíše o zábavu, proto se hodí hrát s příležitostnými hráči nebo s dětmi. Nemohu souhlasit, že hra neobsahuje prvky náhody. Ve hře je jako jeden z možných tahů použití kostky a ta vždy přináší náhodu. Také je výsledek jednotlivce více než obvykle závislý na tazích protivníků a to z toho důvodu, že mohou částečně táhnout vašimi figurkami a to někdy až třemi najednou a to potom může být člověk sebevětší stratég a je mu to k ničemu. Jednoduše řečeno, v téhle hře, pokud se někdo rozhodne, že nevyhrajete, tak máte opravdu jen pramalou šanci a v tom bych také viděl prvek náhody. Dále pokud se dva hráči „perou“ o provincii, tak ten co ji ovládne vyhrává z pravidla celou hru a pokud do této bitvy nejste zapojeni, tak se bojujete jen o další umístění.
    Popis hry : hrací plán je rozdělen na 12 provincií a po obvodu jsou bodovací pole, každý hráč má 12 figurek trpaslíků, dále je zde těžební kostka, hledač pokladu, který se umísťuje na bodovací pole a sáček z hrudkami zlata a červenými hrudkami, kterým se říká Ooops!. Na začátku se na střídačku do každé provincie umístí jeden trpaslík. Potom hra může začít a každý si má na výběr ze 6-ti tahů. 1. přidá do jakékoliv provincie trpaslíka ze zásob, 2. pohne s jakýmkoli trpaslíkem na hracím plánu o jednu provincii, 3. hledá zlato a to tak, že pohne s hledačem zlata na bodovacích polích o jedno dopředu a poté hodí kostkou, na které jsou znázorněny hrudky zlata od 1-5 a Ooops! Zlato nebo Ooops! umístí do jedné z provincií a z každé sousední provincie, které jsou vždy tři, sem stáhne libovolného trpaslíka, tento tah se může dělat až do té doby, kdy hledač zlata na bodovacích polích narazí na zasypaný důl, který je cca v polovině bodovacího obvodu, poté již nelze hledat zlato 4. umístí královský šenk do provincie, kde má nejvíce trpaslíků, 5. přemístí královský šenk, kde má nejvíce trpaslíků, 6. těží zlato a to tak, že podle počtu trpaslíků v dané provinci z ní odebere hrudky zlata a popojde o tolik bodů na bodovacích polích. Pokud máte v nějaké provincii královský šenk a máte nad provincií nadvládu točíte z něho pivo, za což dostáváte body a to, tak že před každým vaší tahem spočítáte trpaslíky protivníků v provincii s královským šenkem a tolik bodů si uděláte. Pokud zlato v provinci dojde dá se tam Ooops! a poté, kdy je Ooops! ve všech provinciích hra končí a vítězí hráč s největším počtem bodů.

  5. qcpx

  6. Lukas


    V Skaalande, ríši trpaslíkov, sa chystá veľká kráľovská slávnosť. Ako patriarcha vášho klanu máte dlho vytúženú príležitosť získať titul Skaal a stať sa tak kráľovským klanom. Tohto najvyššieho vyznamenania môžete dosiahnuť len na základe všeobecného rešpektu….

    … a uznanie u trpaslíkov dosiahnuť iba s jediným čestným spôsobom: dotyčný musí mať dosť zlata a hlavne musí vedieť variť také pivo, o ktorom si všetci myslia, že je najlepšie na zemi.Rodinná hra pre všetky vekové kategórie.

  7. paladin91

  8. tučňák

Přidat recenzi