Hrajeme.cz

Darjeeling

Originální název:
Darjeeling
Rok vydání:
2007
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Britská východoindická společnost zakládá poblíž města Darjeeling svou kancelář. Chce odtud začít vyvážet čaj. Snažíte se najít ty nejlepší čajové plantáže a co nejkvalitnější druhy čajů, které následně nakládáte na loď a odvážíte. Pro váš úspěch je důležité množství dováženého čaje, čerstvost, ale také aktuální obliba čaje.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. Tindo

    Darjeeling je pravidlově jednoduchá hra o vyvážení čaje z orientálních zemí. Hra neobsahuje samotné pěstování rostlin. Jen se chodí po mapě a sbírají se části beden s různými odrůdami. Mapu tvoří jen čtvercové dílky s bednami. Chybí opravdová mapa, na které by mohly být dílky vyskládány. Což je opravdu škoda. Pak by hra vypadala mnohem lépe. Nejzajímavější částí hry je mechanika získávání vítězných bodů, do které se projevuje nejen počet beden dané odrůdy, ale také i doba, která uplynula od posledního vývozu této odrůdy, a doba, po kterou naložená loď patří mezi poslední vypravené lodě s nákladem. Hra trvá zbytečně dlouho, vzhledem k tomu, že neobsahuje mnoho možností, co ve hře podnikat. Celkově je hra jen průměrná a díky svému stáří je dnes nezajímavá a zavátá prachem.

  2. Meeshab

    Hru hráváme v sestavě dva dospělí a dvě děti (teď 11 a 14 let). Hra má relativně jednoduchá pravidla, je celkem svižná, tahy rychle odsýpají, je u ní zároveň potřeba přemýšlet, plánovat do budoucna a pečlivě vybírat, který druh čaje sbírat. My se u ní vždy dobře pobavíme. Hru bych doporučila pro trošku zkušenější hráče, úplný začátečník by mohl z počátku trošku tápat. Za mě super záležitost, která baví ve větším i menším počtu hráčů i když ve větším je to větší zábava a je potřeba pečlivěji plánovat.

  3. Jindřich „“Desgenais““ Cinka

  4. stega

  5. richie

  6. Richmond

Přidat recenzi