Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéHeckmeck z žížalek

Heckmeck z žížalek

Originální název:
Heckmeck am Bratwurmeck
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
2 až 7
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.

Kategorie:

Popis

Extrémně zábavná kostková hra pro 2-7 ptáčků, kteří mají rádi pečené červíky.
Hra pro celou rodinu, která se stále rychle mění a nic v ní není jisté. Zvítězí ten ptáček, kterému se podaří ukořistit nejvíce pečených červíků. Pomocí hodů kostek získáváte co nejlepší porce pečených červíků z grilu. Dávejte si ale pozor, ani červíci, které jednou získáte, ještě nejsou úplně v bezpečí.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. Lachvos

  2. Davides9

  3. 1a2a3a4

  4. pastelka

  5. Tramvaj

  6. Jan

  7. Lada

  8. Ája

  9. tondakolik

  10. Yuri

  11. jakub

    Představte si, že jste slepice, které si potrpí na vybrané jídlo. Vaším oblíbeným pokrmem je specialita: heckmeck z žížalek. Slepic je ale mnoho, červíků málo. Musíte se proto o pochoutku trochu poprat. Zvítězí ten, kdo bude mít na konci hry ve svých pařátech nejvíce pečených červíků.

    Červíci leží na očíslovaných kamenech (obdobných jako znáte z domina) s hodnotou 21 až 36. Na nižších je jen jeden, na nejvyšších čtyři. Na začátku hry jsou kameny seřazeny uprostřed stolu – na „“grilu““. Jak je získáte? Pomocí kostek. Když na osmi kostkách „“naházet““ hodnotu některého z kamenů ležících viditelně na stole (na grilu nebo před jiným hráčem). Po každém hodu musíte odložit alespoň jednu kostku. Nesmíte přitom odkládat symboly, které jste odložili v předchozích hodech. Svůj tah můžete ukončit kdykoliv po odložení některé kostky. Podmínkou úspěšného tahu je, že alespoň na jedné odložené kostce je červík. Pak jen sečtete všechny odložené kostky a vezmete si kámen odpovídající dosažené hodnotě. Pozor, červíci mají hodnotu 5 bodů.

    Kámen s červíky si můžete vzít z grilu nebo horní kámen ze sloupečku protihráče (dříve získané kameny). Pokud již takový kámen vidět není, můžete si vzít kámen s nejbližším nižším číslem, ale jen z grilu, ne od jiného hráče. V případě, že na grilu takový kámen není, váš tah byl neúspěšný. Vždy, když je váš tah neúspěšný, musíte vrátit na gril poslední porci, kterou jste získali. Kromě toho otočíte lícem dolů kámen na grilu s nejvyšším číslem. Hra končí ve chvíli, kdy již na grilu není k dispozici žádný kámen s číslem, buď je mají hráči, nebo jsou otočené.

    HeckmeckJak vidíte, hra je jednoduchá. Hráč na tahu hází kostkami, dokud součet odložených kostek nemá potřebnou hodnotu, aby si mohl vzít kámen s červíky. Snažíte se získat co nejvíce červíků, proto musíte naházet maximum, tím ale riskujete, že nebudete mít nic. Náhoda hraje velkou roli. Vydavatelé sice doporučují hru pro děti od 8 let, ale bez problému ji zvládnou i šestileté.

    Hra je určena až sedmi hráčům. Optimálním počtem jsou čtyři. Při více hráčích je čekání na další tah zbytečně dlouhé. Hra nedává mnoho prostoru pro rozhodování. Je zcela založena na házení kostkami, na výsledku hodů. Můžete jen více či méně riskovat.

    Kameny jsou luxusní, kvalitně zpracované, takže vám dlouho vydrží. Kosky jsou dřevěné, lehké. Připomínku mám ale k pravidlům. Použité písmo je naprosto nevhodné. Velmi špatně se čte, protože je rozsypané. Hodilo by se tak na letáček do titulku, ne na odstavcový text. V pravidlech pak chybí, že červíci jsou za 5 bodů (najdete to až v příkladu). Vzhledem k horší čitelnosti textu lehce něco přehlédnete.

    Pokud máte rádi rychlé, jednoduché hry, u nichž nemusíte moc přemýšlet, nebo máte děti mladšího školního věku, které si rádi zahrají hru s kostkami, pak Heckmeck vyzkoušejte. Můžete se bavit nad tím, komu se daří ukořistit více červíků.

    Celou původní recenzi a další články o hrách si můžete přečíst na herním webu Frodovy deskové hry.

  12. rix

  13. lenka

  14. orsej@centrum.cz

  15. pogo

  16. Láďa Smejkal

  17. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi