Hrajeme.cz

Bílé historky

Originální název:
White Stories
Rok vydání:
2009
Počet hráčů:
2 až 20
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12635 Kategorie: Štítek:

Popis

Po velkém úspěchu hry Černé historky je tu i varianta pro děti od 8 let. Bílé historky jsou zapeklité, mysteriózní záhady pro děti i dospělé s jakýmkoliv vztahem k hrám. V bílých historkách vystupují duchové a další tajemné bytosti. Hráči se snaží zrekonstruovat celou historku pomocí otázek, na které jim moderátor odpovídá pouze „ano“ nebo „ne“. Strašidelná hra na jakoukoliv oslavu, k vodě nebo třeba na cestu autem.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Černé historky 1: 50 tajuplných příběhů
– Černé historky 2: Další tajuplné příběhy
– Černé historky 3: Ještě více tajuplných příběhů
– Černé historky 4: Ještě další tajuplné příběhy
– Černé historky: Skutečné příběhy

Recenze

  1. JamesCross

    Bílé historky jsme hráli v naší herně s velkou nedůvěrou, která se bohužel potvrdila. Příběhy i pro malé děti lehké na uhádnutí. Dvě hvězdy dávám pouze z důvodu, že se hra ukázala jako skvělá hra pokud mají hráči něco upito, jinak vždy radši sáhnu po černé variantě.

  2. tondakolik

    Černé historky jsou perfektní, ale jejich bílá verze je výrazně slabší.

  3. veronika pemlová

    raději mám černé, ale tyhle jsou taky fajn

  4. little

  5. pastelka

  6. WereWolf

  7. jakub

    Bílé historky jsou variantou Černých historek určenou především dětem. Místo kriminálních příběhů, krváků, vražd přináší strašidelné a tajuplné příběhy plné duchů a nadpřirozených jevů. Jejich autorkou je Andrea Köhrsen žijící v Německu.

    Hra obsahuje celkem padesát příběhů. Zavedou vás do důvěrně známých míst i do nejrůznějších končin světa, do jeskyně, na hřbitov, do laboratoře, na tajemný zámek, do sklepení. Stala se babička upírkou? Jak zemřel rozzuřený profesor? Byla v přístavu loď duchů? Pravidla hry jsou stejná jako u Černých historek. Vypravěč zná celý příběh, ale hráčům-hadačům poskytne jen několik střípků. Jejich úkolem je odhalit, co se v příběhu stalo nebo proč, a to pomocí otázek, na něž se dá odpovědět pouze ano či ne.

    Oproti Černým historkám obsahují karty více textu. Jinak jsem připraveny stejně. Balíček obsahuje padesát velkých karet. Přední strana vždy obsahuje zadání, zadní pak řešení. Obrázky u zadání mohou poskytnout určité vodítko. Je jen na vypravěči, zda je hráčům ukáže. Řešení je vysázeno tučným písmem a je jedině správné. Podrobnější odpověď pod ním pomáhá vypravěči při odpovídání na otázky hráčů. 

    Každý příběh skrývá záhadu, hádanku, která čeká na odhalení. Některé mají přirozené rozuzlení, z jiných vás zamrazí. Hádanky jsou různě obtížné, jedny odhalí děti rychle, jiné zaberou nespočet otázek. Ty obzvláště zapeklité jsou označeny obrázkem ducha.

    Ve dvou hráčích je to jednoduché, jeden hádá, druhý odpovídá. Při hře více hráčů mohou všichni hadači hrát jako tým. Další možností je, že každý hraje sám za sebe. Smí se ptát tak dlouho, dokud nezazní odpověď „“Ne““.

    Pokud vám přijdou Černé historky moc morbidní na to, abyste je hráli se svými dětmi, potom můžete bez váhání sáhnout po Bílých historkách. Děti mají rády tajemné příběhy, a nejen ony. Doporučuji vám, užít si hraní s nimi.
    Celou původní recenzi si můžete přečíst na herním webu Frodovy deskové hry

  8. pogo

Přidat recenzi