Hrajeme.cz

Jaipur

Originální název:
Jaipur
Rok vydání:
2009 (nová edice, česky 2020)
Počet hráčů:
2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně dlouho trvající hra – asi 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 12709 Kategorie: Štítek:

Popis

Obchodní hra pro dva hráče. Ve hře nakupujete a prodáváte zboží pod časovým tlakem – čím později prodáte, tím je cena nižší. Pokud ale prodáte velkou dodávku naráz, můžete získat slušný obnos peněz navíc. Jen ten nejlepší se může stát osobním maharádžovým obchodníkem.

Recenze: Jaipur je obchodní hra pro dva

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

,

Míra složitosti

Výrobci

,

Autoři

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. tondakolik

    Hra pro dva hráče, která netrvá příliš dlouho, nabízí jednoduchý ale zajímavý herní systém. Při výběru hry pro dva hráče doporučuji zvážit také Jaipur.

  2. matewr

    Her pro dva je vždycky málo. A těch, které se dají odehrát do dvaceti minutek, ještě méně. Jaipur splňuje všechny předpoklady k dobré duelové hře. Odsýpá, je dynamická, misky vah se často převažují na jednu, ale i na druhou stranu, je škodící a hlavně představuje výzvu. Protože k vítězství je nutné správně kombinovat a nejen slepě zahazovat karty. Samotný mechanismus sbírání stejného druhu karet je zdařilý a navíc, když jej okořeníte o limit karet na ruce a nutnost vyměňovat zboží z ruky s tím na trhu a tím pádem umožňovat soupeři nové kombinace, tak lze říci, že se jedná o geniální mechanismus. Jednoduchý, ale přesto sofistikovaný. Téma kupců z orientu je více než příjemné a hladké. I přes všechnu chválu, k dokonalosti hře něco málo schází, možná hloubka… ale takto je to asi správně.

  3. Tindo

    Obchodník z Orientu musí být chytrý jako liška a záludný jako had. Ve hře Jaipur toto poznáte na vlastní kůži ve velmi příjemné a krásně jednoduché formě. Pět karet zobrazuje trh, kde oba hráči získávají a mění své suroviny. Ve hře je třeba dobře rozhodnout o tom, jakou komoditu získat a jakou na trhu zanechat, aby sám hráč získal během hry co nejvíce nejcennějšího zboží na úkor protihráče. Protože, když přijde konkurenční kupec na trh, neměl by tam nalézt to zboží, které potřebuje. Ve hře se také objevuje prvek štěstěny, kdy nikdo netuší, jaké nové cennosti se na trhu objeví. Občas je tržiště poloprázdné a plné velbloudů. Díky nim získává hra na strategičnosti, protože nestačí jen hromadit zboží po jednom. Je třeba trochu škodit protivníkovi a uskutečňovat velké obchody. A k tomu je potřeba vlastnit vetší stádo velbloudů. Na to, jak je Jaipur jednoduchý, lze v něm překvapivě objevit krásnou atmosféru orientu. Po grafické stránce se hra také hodně povedla. Tato hra jednoznačně patří mezi nejlepší hry pro dva hráče, s jakými jsem se setkal.

  4. cinan

    geniální hra pro 2, svižná, jednoduchá pravidla, přitom minimum náhody, hodně možností jak kombinovat

Přidat recenzi