Hrajeme.cz

Demokracie

Originální název:
Democrazy
Rok vydání:
2003
Počet hráčů:
4 až 10
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Proč musíme hrát hry pořád podle pravidel jejich autora? Máme přeci demokracii nebo ne? Takže, pojďme si odhlasovat nová pravidla! Taková, která se vám budou líbit a díky kterým vyhrajete právě vy. Není to nic těžkého, musíte jen přesvědčit své spoluhráče. Hlavně se nezapomeňte při hře bavit!

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů
Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

Recenze

  1. potapnik

  2. Bruno

  3. Mirek

  4. eklp fistronek


    Přichází neskutečná mela, v níž se pravidla určují během hry. Do poslední chvíle není jasné, jak to všechno dopadne, které žetony budou ceněny, a které naopak budou úplně nanic. Staňte se poslancem v parlamentu a hlasujte například pro to, aby všichni vousáči dostali o pět bodů víc, aby modré žetony byly bezcenné, aby jste si na konci hry připočetli výsledek soupeře po pravici nebo pro jakýkoliv jiný pro vás výhodný zákon.
    Co k tomu potřebujete? Sadu karet se zákony, hlasovací karty (Ano, Ne a speciální), pytlík s žetony a velkou dávku schopnosti přesvědčit soupeře o čemkoliv.
    Na začátek si hráči mezi sebe rozdají daný počet zákonů. Zbytek ponechají na hromádce uprostřed stolu. Také rozeberou hlasovací karty: Ano (schvaluji zákon), Ne (neschvaluji zákon) a jednu ze tří speciálních – absolutní ano (byť jediný kladný hlas na stole, přesto zákon prošel), absolutní ne (opak předešlé), podvod (výsledek hlasování se obrátí). Každé kolo vyloží hráč zákon, o kterém se hlasuje pomocí těchto karet. Pokud je přijat, zůstává na stole a hra se nadále řídí podle něj.
    Ve hře jsou také barevné žetony, za které na konci dostane hráč body. Záleží jen na něm, jestli se mu podaří odhlasovat takové zákony, aby jeho žetony měli co největší hodnotu. A proto řvěte, přesvědčujte a proste, aby soupeři hlasovali pro vaše všem „prospěšné“ zákony.
    Democrazy je takticky nenáročná, velmi zábavná komunikační hra určená především pro větší skupinu lidí. Ideální na hraní jsou různé párty a mejdany.

  5. murphy

  6. tučňák

  7. pogo

  8. Láďa Smejkal

Přidat recenzi