Hrajeme.cz

Zlato a rum

Originální název:
Gold und Rum
Rok vydání:
2004
Počet hráčů:
4 až 7
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

,

– BoardGameGeek – informace o alternativní hře

Recenze

  1. ocasek

  2. Bruno


    Gold and Rum je taková „“trochu jiná““ karetní hra pro více hráčů. Pod hrou je podepsán A. Moon, (Ten co udělal Ticket to Ride) a můj snad nejoblíbenější autor Bruno Fadiutti (stojí za mnoho hrami od Descarta a Eurogames obecně). V této karetní hře si vzali na mušku fantasy. Už při pohledu na krabičku musí být každému jasné, že tohle prostě nemohlo být myšleno vážně. Ilustrace jednotlivých karet pak mluví sami za sebe. Škoda, že tu není nějaký větší obrázek k dispozici – nemrtvá jízda, kterou představuje trakárek vyrobený z kostlivce, na němž jede jiný kostlivec řícící tuto kárku za lebku, to mě opravdu vždycky rozesměje. Tedy, abych uvedl věci na pravou míru, ty ilustrace nejou v nejmenším morbidní. jsou to postě vtipné karikatury na zaběhnuté a vžité ilustrace fantasy.
    hra se hraje poměrně snadno, hráči proti sobě bojují pomocí svých armád, v první fázi verbují (a to v reálném čase, docela sranda, v těch 7) a pak už jde na řadu „“taktická““ bitva – no nesmíte čekat nějaký Battlelore, je to přeci jenom karetní hříčka. Herní materiál pak doplňují jakási ozubená kola a štíty – což jsou ve skutečnosti vtipně vyřešené ukazatele životů, či zdraví, chcete-li.

    Sečteno a podtrženo, pokud už Vás omrzel Bang či Kuhhandel, je tohle ideální volby – pokud tedy máte smysl pro humor. V téhle hře se občas přistihnete uz toho, že verbujete nějakou „“kartu““ jen pro to, abyste se na ni mohli zblízka podívat – i když se Vám moc nehodí.

    No asi bych dal jen 4 hvězdy, ale za ty ilustrace:)))

  3. karel

Přidat recenzi