Hrajeme.cz

Verflixxt!

Originální název:
Verflixxt!
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

,

Recenze

  1. Darn


    … a dokonce být nominován na titul Hra roku 2005! Autoři trojice her Tikal/Java/Mexica a nebo Torres uvedli na trh další svoji hru, která se velice liší ode všeho, co jste dosud měli tu čest od nich hrát.

    Princip hry je jednoduchý – sestavíte si cestičku ze 34 šestiúhelníků, z nich každý má jinou hodnotu, některý vám body přidá, některý odebere a některé šestiúhelníky umí měnit body mínusové na plusové! Potom si seřadíte svoje figurky na začátku cestičky (2-3 figurky pro každého hráče) a můžete začít. Ve svém tahu nejprve hodíte kostkou a poté posunete jednu ze svých figurek o příslušný počet polí vpřed po cestičce.Pokud opoušíte nějaké políčko, na kterém je vaše figurka jako poslední (a tutdíž jediná), toto políčko si berete k sobě a získáváte/ztrácíte příslušný počet bodů. Kromě vašich figurek jsou na ploše ještě neutrální „“hlídači““, kteří blokují některá políčka a vy je za určitých podmínek (musí s nimi být na políčku ještě alespoň jedna figurka některého z hráčů) můžete pohybovat. Na konci hry si všichni sečtou (a odečtou) body a ten, kdo jich má nejvíc, překvapivě vyhrává.

    Velice jednoduché, velice rychlé, velice zábavné… velice přenosné :o) Pokud vás bude nudit standardní rozestavení kartiček, můžete si je rozestavit naprosto náhodně (velice variabilní?). To všechno je sice hezké, je tu však jedno ALE, které sráží hodnocení na 3,5 hvězdičky (toto hodnocení ať berou v potaz především ortodoxní vyznavači her typu Portoriko nebo abstraktních strategií, Osadníci ať si klidně hvězdičku přidají). Tím ALE je přítomnost opravdu slušného faktoru náhody v podobě kostky. Sice hru můžete ovlivnit zvolenou taktikou, ale i přes výběr ze tří figurek se vám může stát, že vám za celou hru nepadne dobré číslo a vy se můžete postavit na hlavu a stejně s tím nic neuděláte. Jsou lidé, kteří říkají, že kostka dělá zábavu a tohle je hra stvořená přesně pro ně (rozhodně se nedá říct, že je to jenom Člověče, nezlob se!)

    Je překvapivé, že i v dnešní době a při takovém množství nových her získá nominaci na Hru roku zrovna Verflixxt, kde často kostka rozhodne, ale budiž mu to přáno. Také si ho rád zahraji.

    PS: Doporučuji vyzkoušet hru na http://www.brettspielwelt.de nebo přímo na stránkách Ravensburgeru.

  2. Katka Girgensohn

Přidat recenzi