Hrajeme.cz

Il Principe

Originální název:
Il Principe
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.
Doporučení hráče:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek

Recenze

  1. Kmotr2

  2. Kmotr

  3. Payavon

  4. Bruno

  5. Lontheo


    Nejprve technické upozorněn. Hra, kterou si v současnosti můžete pořídit, vypadá trošičku jinak,než napovídají obrázky. Nicméně jde jen o malé grafické rozdíly v herním materiálu a v grafice na krabici:)

    Hra je dle mého názoru poměrně složitá a pravidla nejsou napsána příliš šťastně (anglická verze, německy neumím). Vysvětluje se tam, že to že se nějaké pravidlo týká jiných karet než zelených znamená, že se týká červené, žluté, modré a bílé, ale hlavně ne zelené. Přitom opradvu sporná místa vysvětlena nejsou. Taktéž jsou pravidla ze začátku obtížně vstřebatelná. A tím končí zápory.
    Hra obsahuje zvláštní kombinaci mnoha herních principů. Zvláštní způsob dražby karet staveb, který by sám o sobě vydal za samostatnou karetní hru jednodušího rázu. Stavění měst, rozmísťovaní erbů, kvůli sférám vlivu (něco jako v Carcassonu když se umisťují figurky na louky)a do toho ještě zisk peněz a hlavně princip držení „“úřadů““. Každý s jistou výhodou. Každá věc, kterou hráč udělá má vliv na vývoj hry. Stále je nutno být soustředěn na to, co se děje okolo. Není chvilka oddechu a člověk musí neustále kalkulovat, v jaké fázi hry bude lépe více zainvestovat, jestli nebude třeba nyní zaplatit spoustu peněz za materiál, který vůbec nepotřebuji, jen abych v následující fázi hrál první.

    Hra je do jisté míry opravdu zdlouhavá, ale nudit se u ní nebudete. Na druhou stranu ji nemůžu doporučit méně zkušeným hrčáčům, ti se mohou v mnoha možnostech hry snadno ztratit.

  6. Radim Korakomov


    Dobrý den,
    chtěl bych se s Vámi podělit o první zážitky z hraní této stategicko-politicko-budovatelské hry. Nejsem žádný zkušený hodnotitel, ale tato hra mne jednoznačně velmi pozitivně překvapila (I když se to od Emanuela Ornelly, autora výborných Benátských kupců, dalo očekávat). Má napětí, nutí hráče k dlouhodobému strategickému plánování a přestože je poněkud zdlouhavější, je po celou dobu hraní zajímavá a napínavá. Jediný její nedostatek je, že není v Čechách k sehnání, doporučuji proto vydat se pro ni do nějakého herního obchůdku blízko za hranicemi u našich Německých sousedů. Přestože jsem k ní nenašel český navod, obsahuje hra návod jak v němčině tak v anglictině, která je (alespon pro mě) daleko lépe použitelná. Závěrem snad jen malé varování pro hráčské začátečníky; hra je zjevně určena pro hráče, kterého baví promýšlet si tahy dopředu a nečeká rychlou výhru, ale umí si prožít hru samotnou…

    Doufám, že budu moci brzo přidat detailnější informace, až budu mít s hraním této kvalitní kry hlubší zkušenosti.
    Váš Radim.

  7. Veverka

  8. yodle

  9. tučňák

  10. V.S.

  11. David Cichák

Přidat recenzi