Hrajeme.cz

Guillotine

Originální název:
Guillotine
Rok vydání:
1998
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

V době Velké francouzské revoluce bylo použití gilotiny velmi populární. Každé kolo čeká 12 šlechticů na popravu. Vy můžete hrát různé akční karty, aby byl změnen pořádek. Každý ze šlechticů přináší různý počet bodů podle jeho známosti. Budete dostatečně úspěšní v uplácení stráží a zisku bodů, nebo body ztratíte kvůli popravě hrdiny lidu?

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek

Recenze

  1. 1a2a3a4

  2. peta.nek

  3. SasaKrasty

  4. luciáš


    Hru mám teprve krátce, tak doufám, že budu aspoň trošku objektivní. Mám vcelku ráda karetní hry, protože jsou skladnější než hry s hracím plánem a tudíž přenositelnější. Místa na stole (či hrací desce) ale zabírají stejně, ne-li více. Což je drobný problémek také této hry… vyložit před hráče na stůl na začátku tahu dvanáct karet se ukázal jako drobný problém. Hra má ale docela slušný spád (pominu-li věčné hledání překladů akčních kartiček, neboť hra ještě není v češtině), takže za chvíli je na stole místa a místa.
    Herní systém bych přirovnala ke hře Střelené kachny (pomocí akčních karet likvidujete šlechtice), rozdíl je v tom, že šlechtice likvidujete do své sbírky a snažíte se o co nejlepší bodový úlovek. Případně to řádně zavařit soupeři.
    Nápad hry mi přijde báječný a i když jsem si zprvu myslela, že bude hodně podobná již zmíněným Kachnám, je to prostě originál. Navíc grafické zpracování je naprosto skvělé.
    Takže jediné záporné body za němčinu, počeštěnou hru si přeci jen představuji jinak, než, že mi k balíčku přidají pár listů černobílých kartiček s českým textem 🙁 podle všeho ještě ne příliš přesně přeloženým…
    Nicméně vřele doporučuji a už se těším na další partii

  5. tondakolik

  6. rix

  7. Blizzard

Přidat recenzi