Hrajeme.cz

Turbo Taxi

Originální název:
Turbo Taxi
Rok vydání:
2000
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Ucpané ulice, plno hluku a spěchající chodci – typický den ve městě. Vzít si Taxi je to nejlepší, co se dá udělat, aby člověk předstihl soupeře a byl u cíle první. Vžijte se do role řidiče taxi a pokuste se dovézt vaše pasažéry jak nejrychleji to jen jde. Pouze řidič, který doveze zákazníky do cíle dříve než ostatní a bude dodržovat pravidla silničního provozu, získá za svou práci odměnu.

Hráči se zároveň pokouší vytvořit co nejrychleji plán města. Kartičky je vždy třeba doplňovat tak, aby mohly taxíky dojet na místo určení. Pouze hráč, který jako první správně sestaví plán města může vyhrát.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. Trauma_Zero

  2. esther.f

  3. Lada

  4. luciáš

  5. tondakolik

  6. Ladik81

  7. eklp fistronek


    Logistika je v dnešním přetechnizovaném světě prakticky nepostradatelná. Zkuste si, jak jste na tom z logickým myšlením a svými organizačními schopnostmi. Pomožte dvěma taxíkům dojet na správné místo v co nejkratším čase.

    Princip hry je jednoduchý. Každý z hráčů má dvanáct kartiček s potiskem cesty. Stejný počet kartiček se nechá v pomyslné zásobě. Každé kolo se jedna z nich odkryje a umístí doprostřed hrací desky o rozměrech 9×9 polí, na jejímž okraji jsou libovolně rozestavěny dva domky a dvě autíčka. Úkol hráčů je propojit pomocí svých kartiček obě autíčka s domečky stejné barvy. Nejrychlejší řešitel této zapeklité situace dostane za odměnu právě vyloženou kartičku. Hra končí po vybrání všech kartiček z hromádky a vyhrává hráč, kterému se jich podařilo ukořistit nejvíce.

    Hra je vlastně takový velice variabilní hlavolam. Při prvních partiích může hráč propadnou beznadějí, že nedokáže problém vyřešit, ale když trochu přijde na princip, je za vodou a jedná se opravdu „jen“ o závod s časem. Malým kazem na kráse je skutečnost, že ne všechny nastolené situace jsou řešitelné. Pokud by jsme hledali deskovku s podobným herním principem určitě by jsme neudělali vůbec špatně, kdybyste sáhli například po hře Ubongo.

    Turbo taxi je jednoduché na vysvětlení, po určité zkušenosti i na hraní. Pozoruhodné je herním principem, který není u tuzemských her až tak obvyklý. K bezesporu plusům patří také dobrá hratelnost, jak ve dvou tak i více lidech, a celková svižnost. Ve dvou lze hru dohrát za méně než půl hodiny.

  8. rix

  9. Adam

  10. murphy

  11. Tacud

Přidat recenzi