Hrajeme.cz

Česko Junior

Originální název:
Česko Junior
Rok vydání:
není známo
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.

Kategorie:

Popis

Česko Junior je hra vycházející ze hry Česko. Tato varianta je upravená tak, aby ji mohly hrát celé rodiny, včetně dětí již od deseti let. cílem hry je správně zodpovědět otázky na kartičkách a díky správným odpovědím se dostat do cíle hry. Otázky jsou rozděleny do tří okruhů: lidé a společnost, příroda a geografie, kultura a různé.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání
Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Pravidla hry

Recenze

  1. Cermakov1

    Dětská verze Česka. Za mne, raději klasické Česko, děti hrají s námi a nemají problém.

  2. JoiceD-C

  3. rokl

  4. Brisco

  5. Radobyhrac

  6. tondakolik

  7. Fester


    Česko Junior je odnoží „dospěláckého“ Česka, kterou si mohou zahrát všichni včetně dětí, kterým je hra určena především.

    Princip hry je velmi jednoduchý – pohybujete s figurkou po hracím plánu a zodpovídáte otázky ze čtyř oborů (lidé a společnost, kultura, příroda a geografie, různé). Za správnou odpověď získáte žetonek příslušné barvy a v okamžiku, kdy máte kolekci všech čtyř barev, vyrážíte ke středu hracího pole. Cestou za vítězstvím pak musíte ještě překonat minimálně tři nástrahy (otázky), z nichž u té poslední vám obor, ze kterého bude otázka, volí soupeř.

    Hra má rychlý spád – jedna partie ve čtyřech hráčích zabere zhruba půl hodiny, a proto je možné ji během jednoho sezení zahrát vícekrát a mít víc různých vítězů, což je u dětí vždy pozitivní.
    A ještě jeden postřeh závěrem – pokud máte pocit, že při mezigeneračním souboji budou mít výhodu dospělí se svými vědomostmi, nenechte se zmýlit. Řada otázek nám starším sice může připadat jednoduchá, ale přijdou okamžiky, kdy netušíte, na co jste vlastně tázáni, zatímco dítě nechápe, jak můžete mít takové elementární neznalosti.
    Mimochodem – víte jak se jmenuje tříhlavý pes z knížek o populárním čarodějnickém učni? Já už ano…

  8. Eva

  9. REM

Přidat recenzi