Hrajeme.cz

Chicago poker

Originální název:
Chicago poker
Rok vydání:
2007
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Tato hra osloví všechny, kteří mají rádi karetní poker nebo se rádi pohybují mezi mafiány. Hra Vás zavede do Chicaga 20.let minulého století: organizovaný zločin je v největším rozkvětu, gangsteři řádí a přestřelky jsou na denním pořádku. Ovládnete-li co nejvíce chicagských podniků – legálních či nelegálních – stanete se největším bossem!
Chicago poker je strategická karetní hra s prvky klasického pokeru. Postupným skládáním pokerových figur se snažíte ovládnout chicagské herny, kabarety, lihovary, atd. Vítězí ten, kdo získá 3 podniky stejného typu nebo 4 podniky různého typu nebo 5 jakýchkoliv podniků.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Recenze

  1. Kmotr2

  2. karelik

  3. 1a2a3a4

  4. Adam Svoboda

  5. 108


    Hra Chicago poker nás zavede do Amerického Chicaga do dvacátých let. Každý z hráčů se stane zločineckým bossem snažícím se ovládnout co nejvíce podniků(kartonové karty, které které leží na hracím stole), ať už jde o pivovary a lihovary, herny nebo třeba kabarety. Na začátku hry se vyloží 2 – 4 karet podniků(podle počtu hráčů). Každý z hráčů dostane pět karet mafiánů. Začínající hráč má tři akce a v nich může dělat libovolné dvě věci(líznout kartu, nebo přiložit kartu mafiána k podniku, který by chtěl získat pak pokračuje další hráč). Poté co počet karet mafiánů jedoho hráče u některého z podniků dosáhne pěti, položí se na podnik náboj a to znamená že v příštím kole bude u tohoto podniku vyhodnocení a ostatní hráči mají poslední možnost přiložit k tomuto podniku mafiána(kartu). Až přijde řada na hráče jenž pokládal náboj nastane vyhodnocení. Karty(některé byly přikládány lícem dolů) se otočí a nastává porovnání. Každá z karet má na sobě číslo(od 7 do 15) a barvu. A dohromady tvoří klasické pokerové kombinace. Hráč s nejvyšší kombinací bere podnik a z hromádky dosud nepoužitých podniků vyndá další a položí jej do hry. Získá li hráč tři podniky stejného druhu, nebo čtyři různého druhu nebo pět jakýchkoli podniků tak vyhrál. Do hry mohou dále zasáhnout i speciální karty. Hra má jednoduchá pravidla a není dlouhá, čili je vhodná i pro méně zkušené a mladší hráče.

  6. Filmator

  7. Radobyhrac

  8. Pelly

  9. Macho

  10. Agáta

Přidat recenzi