Hrajeme.cz

Red November

Originální název:
Red November
Rok vydání:
2008
Počet hráčů:
3 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Red November je kooperativní hra, ve které se až osmičlenná posádka se společně snaží přežít hodinu na ponorce, kde ji stíhá jedna špatná událost za druhou. Systémy nefungují, v některých částech lodi dochází k výbuchům a hoří, jiné zas zaplavuje voda, pojistky průchodů mezi kajutami nejdou otevřít. Za hodinu dorazí pomoc, ale hodina může být velmi, velmi dlouhá. Máte tři základní ukazatele (hladina kyslíku, teplota a tlak), které se snažíte udržet pod maximem. Pokud některý z ukazatelů překročí maximum, zahynete.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

,

– BoardGameGeek
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. Kentril

    Mel jsem moznost tuto hru hrat v hernim klubu v Brne a velice me nadchla – kolik zabavy se ukryva v tak male krabici. Vysoce hodnotim napad – jak zkombinovat trpasliky, chlast a problem ponorky 🙂 Jedna se tedy o kooperativni hru pro 3 – 8. Hrajete proti systemu a hry. Snazite se zabranit zniceni ponorky a udrzeni jejiho chodu 60 minut. Ale pozor, cas se vlece a na ponorce se porad neco kazi. Pravidla jsou jednoducha. I pro 8 hracu je snadno vysvetlite a zahrajete si.

  2. Bishamon

  3. Deth

  4. Michal

  5. Gaspar

  6. filipes

  7. Yuri

  8. oplprokop


    Red november je nova kooperativni hra az pro osm hracu! Snazite se se svymi kumpany (trpasliky) prezit hodinu v ponorce, kde se se** uplne vsechno. Recenzi jsem napsal pro sprateleny server http://www.spolocenskehry.sk Najdete ji na teto adrese: https://www.spolocenskehry.sk/content/view/919/24/

  9. Majak

  10. greyhound


    O hře Red November, která zatím nevyšla v češtině, jsem se prvně dozvěděl až na webu Hrajeme.cz. Po přečtení jediné recenze jsem se začal pídit po dalších informací a nakonec jsem si hru pořídil. Sympatické mi bylo i to, že je možné ji hrát prakticky v jakémkoliv počtu hráčů, včetně solitérní hry za více postav a také to, že se jedná o kooperativní hru, kdy hráči spolupracují a místo boje mezi sebou hrají proti zkáze. A o čem hra je? O partě gnómů, kteří se nacházejí doslova „“v nesprávný čas na nesprávném místě““. Nacházejí se totiž na palubě ponorky, na které dochází k jedné katastrofě za druhou. Jejich úkolem je udržet tuto ponorku po dobu 60 minut v provozu a zabránit po uvedený čas totální destrukci. Na první pohled lehký úkol, jenže katastrofy přicházejí rychleji než se je daří námořníkům řešit. Jen uhasí požár v jedné kajutě, už hoří ve dvou jiných, ponorku zaplavuje voda, kolabuje motor i ventilace, hrozí odpálení raket a ponorku ohrožuje i obří chobotnice – Kraken. Námořníci musí pobíhat a co nejrychleji všechny poruchy opravovat. Riziko ale číhá na každém kroku, mohou uhořet, utopit se, ani souboj s Krakenem nemusí vždy vyhrát hráči. Hra je laděná hodně humorně, takže když je námořníkům nejhůř, mohou si přihnout grogu. Ten jim pomůže v opravě a umožní jim probíhat hořícími částmi ponorky. Pozor, pokud budou námořníci nasávat moc, hrozí jim, že usnou a uhoří nebo se utopí v zaplavené kajutě. No a když to někdo psychicky nevydrží, může zkusit uprchnout ve skafandru z ponorky pryč. Pokud je ponorka zničena, daný hráč zvítězí. Pokud ale uteče a jeho zrazení spoluhráči ponorku zachrání, daný hráč prohrál.
    Materiál hry je velmi pěkný. Ani se mi nechtělo věřit, když jsem rozbalil malou krabičku (velikost jako např.u Citadely) a v ní objevil záplavu herního materiálu – figurky námořníků, ukazatele času, karty událostí, žetony grogu a nástrojů, žetony požárů a záplav, desetistěnná kostka a k tomu hezky vyvedený herní plán představující ponorku. Tím, že je tento materiál vměstnán do malé krabičky, umožňuje hru vzít prakticky kamkoliv.
    Můj celkový dojem ze hry je velmi dobrý, obsahuje řadu originálních nápadů, grafika je velmi podařená a hra kombinuje taktiku a humor. Navíc se jedná o jednu z mála kooperativních her, kdy hráči nebojují mezi sebou ale proti zkáze. Hru tak mohu doporučit všem, kteří nemají rádi konfliktní hry.

  11. Adam

Přidat recenzi