Hrajeme.cz

Glen More

Originální název:
Glen More
Rok vydání:
2010
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Život skotských klanů včetně chovu ovcí a krav i tradičního pálení whisky si budete moci vyzkoušet v nové připravované hře vydavatelství Alea. Glen More bude k prodeji koncem dubna. Již nyní si ji u nás můžete předobjednat.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

– BoardGameGeek

Recenze

  1. Sidus

    Z našeho pohledu naprosto úžasná hra, která se řadí mezi klenoty naší sbírky. Pravidla nejsou složitá, ale do strategie proniknete až po odehrání několika her. To je dáno jednak tím, že k vítězství vedou různé cesty a také zajímavou kombinací řady různých herních mechanizmů, z nichž některé vám umožní provádět super tahy, ve kterých odstartujete parádní řetězovou reakci provedených akcí.
    Přestože má hra jistou hloubku, partie jsou rychlé, napínavé a napětí postupně eskaluje. Pokud chcete vyhrát, musíte zapojit prostorovou představivost, kombinatoriku i obchodního ducha. Hra není velká a lze jí snadno transportovat.
    Jedná se o klasické euro, které bych nedoporučoval milovníkům dobyvatelských her, protože v této hře nikoho neničíte, ale tvoříte.

  2. zdenda

    Velmi pěkná hra, svými pravidly přístupná i začátečníkům. Ovšem zkušený hráč začátečníka rozdrtí až krutě!

  3. zdenda

    Tato hra je prostě pěkná! Neotřelý systém a vcelku jednoduchá pravidla hru dělají přístupnou i pro začínající hráče.

  4. Patrikhm

  5. greyhound


    Hru Glen More jsem zakoupil tak trochu náhodně, chtěl jsem si vyzkoušet něco nového a vybíral jsem hru, kde nejde o boj a vzájemné taktizování, ale o získávání surovin, budování a sbírání bodů za tyto činnosti. Hra Glen More toto splňuje, oproti jiným hrám, které jsou o surovinách a budování, které jsem dosud hrál (Osadníci, Doba kamenná, Agricola atd.) má ale odlišné principy, které ji pro mě učinily zajímavou. Hra spočívá v tom, že na hlavním plánu uprostřed jsou vyloženy destičky, které jsou k dispozici a hráči si je berou v pořadí vždy od toho, kdo je v řadě poslední. Některé jsou zdarma a přináší suroviny (les,kamenolom,pole,pastviny), za jiné se platí (vesnice, jarmarky, lihovary atd.), a ty přináší většinou vítězné body,lihovary umožňují získat sudy s whiskou. Navíc se objevují ve hře bonusové stavby, které nesou různé výhody v průběhu hry nebo při závěrečném hodnocení – jezera, hrady a opatství. Hráč ze získaných destiček buduje svou malou zemi (trochu to připomíná budování ostrovů ve Vikingách nebo přikládání kartiček v Carcassonne) a přiložením nové kartičky vždy získá výhodu jak z nově přiložené kartičky, tak i ze všech sousedních. Postupně tak získává sudy whisky a suroviny na pokročilejší stavby. Během hry probíhá třikrát bodování, při kterém se porovná několik aspektů (mimo jiné i právě počet sudů whisky), body se získávají i z některých staveb v průběhu hry a nemalý počet bodů lze získat po třetím bodování v závěru za některé z bonusových staveb.
    Kvalita komponent rovněž bez výhrad, jak žetony a destičky budov, tak dřevěné komponenty jsou provedeny velmi pěkně.
    Hra je určena pro 2-5 hráčů, v případě že hrají jen 2-3 hráči, přichází do hry i kostka, která náhodně dle svého hodu a občas velmi záludně vyřazuje destičky z nabídky, jako by hrál další hráč. Zatím ji mám odzkoušenou právě ve 2 a musím říct, že i takto je velmi dobře hratelná a moc nás baví. Partie ve dvou zabere průměrně kolem 40-50 minut, není složitá a všem tuto hru vřele doporučuji a dávám za 5, ale hvězdiček 🙂

Přidat recenzi