Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne Minirozšíření 7: Kruhy v obilí

Carcassonne Minirozšíření 7: Kruhy v obilí

Originální název:
Carcassonne Minierweiterung 7
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Katalogové číslo: 12893 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

V polích v okolí Carcassonne se objevují mysteriózní obrazce, které různými způsoby ovlivňují životy rytířů, sedláků i lupičů. Toto minirozšíření najdete jako bonus v šesti dalších rozšířeních. Ke hře není třeba mít všech šest kartiček, dají se použít každá zvlášť.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

– Česká pravidla hry

Recenze

  1. Orel91

    Zajímavé minirozšíření, ať už grafikou, či principem. Na základě symbolu v obilném poli mohou hráči buďto přidávat či ubírat figurky z mapy, což v kombinaci s ostatními rozšířeními jen zvyšuje variabilitu boje o území.
    Nevýhodou tohoto rozšíření je fakt, že pro jeho kompletaci potřebujete všechna předchozí minirozšíření. Tedy pokud si to nekoupíte jako sadu v nějakém Big boxu.

  2. Effka

    s tímto minirozšířením to dokážete protihráčům také hezky zavařit 🙂

  3. Zweter

    Z těchto kartiček máme jen tři a hrajeme je jako běžné karty. Samotné karty jsou pěkné ale pravidla tohoto rozšíření nás příliš nenadchla. Těžko říct zda pole ukončují cestu apod., my hrajeme že ano.

  4. bejka

    Získáním této kartičky během hry máte (kromě klasického položení figurky i) bonus výběru ze dvou akcí- přiložit, nebo ubrat figurku, která platí pro všechny hráče. Jakou? To záleží na obrazci v obilí. Kyj značí lupiče na cestě, vidle-sedláka, erb-rytíře.
    a) Pokud si např. vyberu kartičku s kruhy v obilí, na které jsou vyobrazeny vidle, ve hře žádného sedláka nemám, ale soupeři ano- mohu jim uškodit tím, že je požádám, aby si jednoho sedláka ODEBRALI do zásoby.
    b)Pokud vyberu akci PŘIDÁNÍ, musím již v krajině nějakou figurku mít (sedláka), pokud ho nemám, nepřidávám, pokud mám, můžu ho přiložit pouze na tu stejnou louku, kde leží předešlá figurka.
    Hodně zábavy! 🙂

  5. lukas

    Super hra při které se baví a vzájemně si škodí celá rodinka 😀 máme jen menší problém s kartičkami (viz foto Kruhy v obilí: č. 2, 4 a 5)….stále se dohadujeme zda je cesta/louka ukončená či pokračuje dále???? Děkuji za informaci a těšíme se na další rozšíření Carcassonne 😀

Přidat recenzi