Hrajeme.cz

Sedm draků

Originální název:
Seven Dragons
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Katalogové číslo: 12918 Kategorie: Štítek:

Popis

Rychlá karetní hra plná zajímavých překvapení. Skvělá zábava, kterou si užijete s rodinou i s přáteli. V tajemném údolí uprostřed majestátných vysokých hor žije sedm draků. Každý má svoji barvu a svoji jedinečnou vlastnost. Vydejte se mezi ně a pomozte jednomu z nich získat nadvládu nad údolím. Propojte sedm karet svého draka, dříve než se to podaří vašim protihráčům!

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– BoardGameGeek
– Pravidla hry

Recenze

  1. tondakolik

    Sedm draků je hra, jejíž hlavní herní princip mi připomíná klasické Domino. Nejde tu však o přikládání kamenů a vytváření jedné řady, ale přikládáním karet tvoříte velkou barevnou plochu. Ten, komu se podaří umístit vedle sebe sedm draků své barvy, vyhrává. Aby to nebylo tak jednoduché je ve hře pět druhů akčních karet, díky kterým si mohou hráči měnit karty, odebírat a přemisťovat karty a nebo dokonce si mezi sebou měnit cílové barvy. Takže až do poslední umístěné karty nikdo neví, jak to vše skončí.

    Vzhledem k tomu, že akční karty jsou velice silné, především ty měnící cílové barvy, záleží v podstatě jenom na tom, komu do ruky přijde ve vhodnou chvíli akční karta. Zahráním jedné akční karty můžete velmi rychle a jednoduše zvítězit a nikdo s tím nemůže nic udělat.

    Pokud si chcete zahrát nějakou hru, hledejte jinde.

  2. Plastík

    To je u nás doma hit. I kamarádi si přejí, aby jsme vžday hru vzali s sebou., když někam jdeme. Je to hra, která se během chvíle změní, člověk musí pořád dávat pozrt. Je to hra, která je i škodící. Celkem podíl náhody, protože záleží na líznutých kartách, ale na druhou stranu se karty dají hodně dobře využít se svými hodnotami a funkcemi.

  3. matrosh

    Tato hra mě absolutně nedokázala zaujmout. Jde prakticky o překombinované domino, kde se dost protahuje tah hráče samotnou mechanikou hry. Radši dám přednost klasickému dominu.

  4. spajs.v

    Jednoduchá oddechová hra. Nenáročná, hra se mění každým okamžikem takže i zábavná. Pochopí jí každý, takže jí muže hrát i začátečník. Doporučuji pro krátké hraní s přáteli nebo s rodinou.

  5. Betty

    Zas trochu jiná kartová hra, vhodné pro rodinu i partu dospěláků na odreagování.

  6. gutalin

    Sedm draků je dynamická karetní hra, jejíž princip vzdáleně připomíná klasické domino. Herní kameny s puntíky nebo obrázky ale vystřídaly karty s vyobrazením draků v pěti barvách. Na jedné kartě může být pouze jediný drak, častěji se ale vyskytují 2–4 draci v různých barvách a úkolem hráče je postupně propojit sedm karet draků téže barvy.

    Na začátku hry si hráči tajně rozdají karty, které značí, jaká barva je cílem jejich snažení. Pokud je hráčů méně než 5, zbývající karty odloží rubem nahoru vedle sebe. Do středu herní plochy je umístěna univerzální startovací karta stříbrného draka, na kterou může navazovat hráč jakékoli barvy. Hráči obdrží po 3 kartách a zábava může začít.
    Každý si nejdříve dolízne vrchní kartu z dobíracího balíčku, následně zahraje jednu kartu z ruky a přiloží ji tak, aby navazovala jednou či více barvami na některou z již umístěných karet. Karty lze otáčet o 180°, nikoliv o 90°. Na sebe tak navazují vždy příslušné delší a kratší strany. Pokud se hráči podaří navázat více různých barev draků, získává bonus. Na konci tahu si lízne tolik karet, o kolik barev více dokázal propojit.

    Aby cesta k vítězství nebyla tak přímočará, vyskytují se v balíčku tzv. akční karty, které dokáží zásadním způsobem změnit poměr sil. Umožňují totiž přemístit jednu vyloženou kartu, vyměnit kartu svého cíle s libovolným spoluhráčem či nepoužitými kartami cílů, vzít si již vyloženou kartu do ruky, vyměnit si karty cílů po nebo proti směru hodinových ručiček a konečně vyměnit si své karty s kartami jiného spoluhráče. V jediném okamžiku se tak z outsidera může stát vítěz a naopak pečlivě budovaná cesta k vítězství se náhle zhroutí. Faktor náhody je zkrátka vysoký a hra tak zůstává napínavá do posledního okamžiku.

    Díky jednoduchým pravidlům je přístupná i menším dětem, ale rozhodně jí nepohrdnou ani dospělí. Její přednosti vyniknou nejlépe ve více hráčích. Díky drobným rozměrům je skladná a mimořádně vhodná ke zkrácení dlouhé chvíle při cestování. Jedna partie obvykle trvá 15–20 minut.

  7. jakub

Přidat recenzi