Hrajeme.cz

Pět okurek

Originální název:
Fünf Gurken
Rok vydání:
2013 (česky 2014)
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena hlavně pro děti. Mohou jí hrát ale také dospělí mezi sebou a přitom se dobře pobavit.
Doba hraní:
Krátká hra do 30 minut

Katalogové číslo: 12969 Kategorie: Štítek:

Popis

Pět okurek je štychová karetní hra, ve které je cílem nevyhrát poslední štych. Hráč ve svém tahu buď vezme štych zahráním stejné, nebo vyšší karty, nebo musí zahrát svou nejnižší kartu. Na konci kola vypadnou všichni, kdo posbírají více než 5 okurek. Ostatní hrají dále až do závěrečného finále. Jedná se o zmodernizovanou verzi původně skandinávské hry Agurk.

Více o hře najdete v recenzi.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

,

Autoři

Míra složitosti

Míra náhody

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. cSf.Loser

    Veselá taškařice. Je to štychová rychlá záležitost pro až 6 lidí. Preferoval bych hrát spíše ve vyšším počtu než v nižším. Je tam hodně náhody, ale dá se tam něco zahrát.

  2. tondakolik

    Na Hrajeme.cz jsem si přečetl recenzi hry Pět okurek a rozhodl se, že tahle hra může v mé sbírce chybět. K svátku jsem dostal tuhle zelenou krabičku…

    Bez většího nadšení jsem tedy hru zkusil zahrát. První kolo bylo o ničem, prostě jsem vyložil nějaké karty a buďto jsem si je vzal nebo ne. Ve druhém kole jsem již začal tušit, že by se to dalo trochu ovlivnit. V dalších kolech jsem postupně hře přicházel na chuť a nakonec jsem chtěl hrát další a další partii.

    Pět okurek nemá ambice stát se nejlepší, nejoblíbenější karetní hrou. Ale svoji roli jednoduché rychlé karetní hry, jejíž pravidla vysvětlíte během dvou minut a můžete si ji bez problémů vzít kamkoli s sebou, plní perfektně.

Přidat recenzi