Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne: Ovce a kopce (9. rozšíření)

Carcassonne: Ovce a kopce (9. rozšíření)

Originální název:
Carcassonne: Hills & Sheep
Rok vydání:
2014
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12988 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

Ovce a kopce je již 9. rozšířením populární hry Carcassonne. Opět přináší několik nových prvků. Kartičky s ikonou kopce nebudete pokládat samostatně, ale na již dříve položené kartičky. Figurku na kopci využijete při vyhodnocování. V případě vyrovnaných sil získáte převahu. Vinice pak posilují kláštery. Každá vinice jim dává 3 bonusové body navíc. Klášter však musí být dokončen. Ovce pak umisťujete pouze na louky. Vždy, když budete rozšiřovat louky, na které máte pastýře, můžete si vybrat. Buď si vezmete ovci z pytlíku a položíte ji ke svému pastýři, nebo získané ovce směníte za body. Pytlík ale skrývá i dva vlky. V případě, že je vylosujete, přijde váš pastýř o všechny ovce.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

Hra/Rozšíření

Recenze

  1. Jiří Aberle

    Deváté rozšíření základní hry Carcassonne, které je opět povedené. Přináší 18 kartiček krajiny s vinicemi a kopci, 18 žetonů s ovcemi a vlky a 6 figurek pastýřů. Pastýři se umísťují na louky spolu s ovečkami a přináší body navíc, ale pozor na vlky, kteří můžou zahnat všechny ovečky. Figurky na kopcích přinášejí převahu při remíze a vinice u klášterů přináší 3 body navíc.
    Rozšíření lze hrát se základní hrou i bez ostatních rozšíření a pokud se hraje se všemi ostatními rozšířeními, prodlužuje se hra na cca 3 hodiny a v případě většího počtu hráčů (př. 4-5) i na 4 hodiny. Je to totiž již náročné na strategii i přemýšlení, kdy špatným přiložením kartičky můžete přijít o spoustu bodů nebo výhod a tímto se herní čas prodlužuje. Je to taky náročné na prostor, kdy stěží stačí velký jídelní stůl 😀

Přidat recenzi