Hrajeme.cz
DomůKatalog herStrategická hraHra o trůny: Desková hra (Game of Thrones: Board game, druhá edice)

Hra o trůny: Desková hra (Game of Thrones: Board game, druhá edice)

Originální název:
A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition)
Rok vydání:
2011 (české vydání 2012)
Počet hráčů:
3 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra do 240 minut

Katalogové číslo: 13038 Kategorie: Štítek:

Popis

Sveďte velké bitvy o železný trůn ve hře vytvořené na motivy knihy R. R. Martina. České vydání Hry o trůny je druhou edicí této hry, která obsahuje i části z předchozích rozšíření.

 

Hra o trůny lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Odkazy:

Videa:

Představení hry (délka videa: 1:27 min.):

Videonávod od FFG (s českými titulky):

Recenze

  1. Akela69

    Skvělá desková hra. S partou kamarádu ji hrajeme jednou týdně už pomalu dva roky.Pořídili jsme i rozšíření – A Dance with Dragons, které je méně časově náročné(7kol) a od začátku hodně akční( nelítostné bitvy od prvního kola)

  2. Slado42

    Jsem veliký fanoušek Písně ledu a ohně. A to jak knih, tak seriálu a musím říct, že převedení této ságy do deskoherní podoby je vskutku více než zdařilé. Hrozně se mi líbí tři stupnice vlivu, které krásně ilustrují spolu s bidovacím systémem intriky v Západozemí. Děsně elegantně jsou vyřešeni divocí, zásobování, verbování… Zkrátka všechno pěkně zapadá a zážitek je umocněn opravdu velkolepým hracím plánem, jehož artwork mě dostal. Jediné, co je problém, že hra je takřka nehratelná ve 4. V 5 hráčích je to lepší, ale pořád to není ono. Tyrell má na jihu příliš volné pole působnosti, a tak jediný správný počet hráčů pro hru je 6, coč může být často problém sehnat. Když se to ale podaří, můžete se těšit na parádní řežbu.

  3. Riwi

    Povedené převedení světa Písní ledu a ohně do deskové podoby. Již odladěná druhá edice poskytne všem zúčastněným pocit, jako by se sami účastnili bojů o železný trůn.
    Ideální počet hráčů je 6, jinak je hra nevyvážená a některé rody jsou ve výhodě. Pro někoho může být delší herní doba nevýhodou, ale většinou se díky tomu odfiltrují hráči, kteří stejně podobný styl hraní a politikaření moc nemusí.
    U této hry platí kruté pravidlo: Nejste li ochotni hrát tak, že ztratíte své přátele, tak hrajete pod své možnosti.

  4. cSf.Loser

    Velká desková hra pro ideálně 6 hráčů. Graficky odpovídá mé představě o světě. Hra je volně založená na klasické hře Diplomacie, ale je notně vylepšená. Diskutovat a dohadovat se se spoluhráči prostě musíte jinak Vás nějaká aliance prostě přejede. Libí se mi systém zásobování podpor a vyhodnocování rozdělených rozkazů. To málo co bych hře vytkl je ideální počet hráčů 6 (v menším počtu je to podle mého názoru nevyrovnané) a dlouhá herní doba. Nezřídka se hra protáhne na 4 – 6 hodin, což je někdy úmorné. Pokud máte rádi svět písní ledu a ohně tak je to jasná volba.

  5. Vojtuard

    Skvělá strategie, která je ještě skvělejší, pokud se sejde dost hráčů. Hra plná napětí, nejistoty a klamu vás dokonale vtáhne do děje a zvítězit lze jen s plným soustředěním a nasazením. Hru hrajeme již 2 roky, často v plném počtu hráčů a stále nás hra neomrzela. Sice se po každé hře navzájem nenávidíme, ale za týden si to chceme rozdat znovu, protože si všichni žádají odvetu!

  6. marcopolo41

    Vyborna strategicka hra pri velkem poctu hracu.Musi se davat pozor na strategii proti hracum a i sve vlastni.Tato hra je na delsi dobu ,takze si musite vyclenit treba i cely den.Da se v teto hre dobre kombinovat jak vojenska i diplomaticka strategie.Hrali jsme to v 6 hracich a byla to sueper hra.
    Hru jsem si velmi oblibil,nejvice rod Starku.
    Vrele doporucuju pro fanousky tohoto serialu 🙂

  7. Lunaretta

    Hra o trůny je velice zábavná a strategická hra, avšak je lepší ji hrát ve více hráčích už jen kvůli podstatě samotné hry. Doba hraní je dost dlouhá.
    Své kroky hráč rozmýšlí i několik tahů dopředu a mění je podle situace. Boj je velice náhodný, i když jdete s přesilou na soupeřovo území nemusíte vyhrát. Plánování rozkazů by bylo výhodnější dávat každé jednotce či na veškerá území.
    Navzdory těmto drobnostem se mi hra velice líbí a doporučuji všem kdo má rád dobrodružství a napínavou atmosféru. Stejně jako v příběhu můžete měnit taktiku, spolčovat se s různými spojenci a obracet se proti nim, což vytváří ještě větší ostražitost.

  8. Bjukenen

    Výborná strategická hra, s naprosto minimálním faktorem náhody. Na seriál/knihy navazuje v podstatě jen herním světem, takže si ji užije i totální „GoT“ neznalec. Nevýhodou je to, že hra jasně udává za které národy se má hrát při určitém počtu hráčů, takže při 3-4 hráčích se národy rychle omrzí, protože: „za Starky jsem hrál poslední 3 hry a už mě to nebaví, chci někoho jiného…“
    U této hry se dá výborně pohádat se všemi spoluhrajícími přáteli.

Přidat recenzi