Hrajeme.cz

Mice and Mystics

Originální název:
Mice and Mystics
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
1–4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Dlouhá hra – 90 až 120 minut

Katalogové číslo: 13155 Kategorie: , Štítek:

Popis

Dobrodružná kooperativní hra s krásnými miniaturami a výbornou atmosférou, ve které představujete myší hrdiny. Společnými silami čelíte nástrahám a nepřátelům, jako jsou kočky, šváby a jiná havěť. Ve hře plníte úkoly podle zvoleného scénáře. Každý hrdina má své přednosti a schopnosti.

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. vendulala

    Úžasná hra! Skvělá tajemná atmosféra! Mám ráda epické a hrdinské příběhy a tenhle dokonce na pokračování! Zamilovala jsem se do ní a musela ji synovi koupit. První dvě partie jsem si odehrála sama, teď hraju už počtvrté s dětmi na Klubu deskových her a pořád zmatkuju ohledně pravidel, ale možná proto, že musím na hodně věcí myslet sama, děcka to ještě nemají zažité a taky je tam spousta textu (český překlad pravidel a kartiček mám pro ně samozřejmě vytištěný bokem). Trochu mě znervozňuje jen to, že je plná nejrůznějších drobných nejasností, které musíte buď odvodit, nebo nějak vyřešit po svém. Ale třeba to v dalších kapitolách budu mít víc zautomatizované. Díky tomu, že je to kooperativa, se to dá hrát s dětmi celkem snadno – pokud jim radíte a navrhuje vhodné kroky, když zrovna tápou. Hrozně moc dělá krásná grafika a figurky, na jejichž barvení jsem si dost ujela. Nejspíš koupím i obě pokračování.

  2. Slado42

    Momentálně jedna z mých nejoblíbenějších her. Nejvíc mě na ní baví, jak je propracovaná do nejmenšího detailu, jeden nápad střídá druhý a vše se úžasně doplňuje. Někomu vadí jednodušší soubojový systém, ale podle mě to vůbec nevadí, protože zde je důležitý příběh. A příběh zde opravdu stojí za to. Hra vás do sebe vtáhne od první vteřiny a (alespoň mě) nepustí nadlouho. Jediné, co je třeba vytknout jsou občas neúplná pravidla. Není to na první pohled znát, ale v dalších kapitolách není vše zcela jednoznačně popsáno a musí se tedy trochu zapátrat, nebo se se spoluhráči dohodnout, co je podle nás správně. Ale to je jen malá kaňka.

  3. cSf.Loser

    Nádherná kooperativní hra. Parta myšek bojuje proti zlu. Graficky a designově je hra naprosto nádherně zpracovaná, atmosféra přímo dýchá v každé chvíli hry. Hra je navíc krásně vymyšlená a má skvělý příběh. Pravidla jsou zvládnutelná a hra je poměrně hodně těžká na vítězství, což beru jako plus. Jediné mínus je tak pro mě fakt, že zde může nastat problém hlavního hráče, který bude dirigovat zbytek, jelikož zde nejsou žádné skryté informace, ani jinak omezen tento prvek hry. Každopádně by si hru měli zkusit všichni.

  4. martin.kdo

    Kooperativní hra s krásnými figurkami, do kterých se zamilujete. A zamilujete se i do příběhu. Ten je poměrně rozsáhlý a asi je to i ten největší důvod, proč pořídit právě tuhle hru. Dá se říct, že čtete pohádkovou knihu a většinu příběhu hrajete. Hra vypadá, jako ideální pro malé děti, ale příběh není nejveselejší a v rozšíření se objevuje i nemrtvý kocour… Krom toho hra není úplně jednoduchá, a protože se vše vyhodnocuje pomocí kostek, dokáže být i „zlá“. Pokud to nepadá, neuděláte s tím nic. To ale v žádné hře. Nicméně pokud si hru otestujete, než přizvete ratolesti, dají se odhalit potencionální riziková místa. Ta po lehké domácí úpravě pravidel už nemusí představovat tak velkou hrozbu. Když budete hledat, najdete přeloženou knihu příběhů a podle ní, se můžete rozhodnout, pro jak velké děti je hra vhodná.

Přidat recenzi