Cirkus na kolečkách přijel pobavit děti i rodiče

Letní novinkou, kterou připravily REXhry, je rodinná hra Cirkus na kolečkách. Tuto jednoduchou a rychlou rodinnou hru si zahrajete ve 2–4 hráčích od 8 let. Jednu partii zvládnete za 20 minut. Dobře si zahrajete s příležitostnými hráči, dětmi v rodinném kruhu i s přáteli. Hra má pěkné ilustrace a kvalitní karty.

Ve hře vybíráte správná zvířátka, nakládáte je do vagónů a ty připojujete za svoji lokomotivu. Každý vagón vám dává 1 až 4 body. Čím více vagónů připojíte ke své lokomotivě, tím více bodů posbíráte. Háček je v tom, že k sobě smíte připojit jen stejný druh zvířat nebo zvířata o stejné hodnotě.

Ve svém tahu můžete zahrát dvě akce ze tří možných a záleží jen na vás, v jakém pořadí je provedete. Můžete i zopakovat stejnou akci. Do ruky si můžete dobrat jednu kartu zvířete buď z balíčku zvířat, nebo z odhazovací hromádky. Druhou možností je naložit dostupný vagón. V tom případě musíte z ruky odhodit příslušný počet karet zvířat podle vybraného vagónu z nabídky. Poslední možnou akcí je výměna žetonu náhrady s jiným hráčem. Žeton určuje, které dvě karty zvířete můžete využít jako žolíka za libovolné jiné zvíře.

Hra ihned končí, když některý hráč dosáhne cílového skóre či ho překročí. Ten se stává vítězem. Započítávají se jen skutečně zapojené vagóny. Ve dvou a třech hráčích je to 18 bodů, ve čtyřech hráčích pak 16.

Zahrát si také můžete variantu s bonusovými kartami. Ty zamícháte mezi karty zvířat a během hry si je dobíráte do ruky. Můžete je zahrát kdykoliv během svého tahu. Nepotřebujete na to žádnou akci. Jako bonus získáte například dvě libovolné karty, umožní vám naložit o zvíře méně či zahrát akci navíc.

Mezi žetony najdete také malý dárek – postavu Ropušáka do hry Vzhůru do podzemí.

 

Cirkus na kolečkách v katalogu Hrajeme.cz:

Související články:

 

 

Související články

Hra Nemesis získala pokračování Den poté

Recenze hry Kapitán Flip

Oceňovaná párty hra So Clover! je k dispozici jako Čtyřmi slovy