Hru Peníze a život si české školy mohou objednat zdarma

Ode dneška je k dispozici desková hra Peníze a život, kterou společnost Loris Games vyvinula na zakázku pro Českou asociaci pojišťoven. Hra se zaměřila na zvyšování finanční gramotnosti a je určena především pro žáky 2. stupně základních škol. Určena je pro 2–4 hráče od 12 let. Výukovou etapu zvládnete za 30 minut, základní variantu do 50 minut a rozšířenou do 70 minut.

Základní myšlenkou hry je simulace produktivního života se zaměřením na jeho finanční stránku. V každém tahu se hráč musí rozhodnout, jakou cestou se vydá. Možností má celou řadu. Zvolit si může mezi kariérou a volným časem, může shánět bydlení, zvyšovat si vzdělání a rozvíjet koníčky. Mimo jiné se seznámí s pojmy jako základní příjem, pojištění, dluh, hypotéka, investice či leasing, pochopí význam a omezený zdroj času v životě pracovním i osobním. Edukace je zážitková a hráči často čelí negativním důsledkům svých rozhodnutí.

Školy s hrou obdrží i metodickou příručku pro učitele, která jim pomůže při zařazení hry do výuky. České školy si hru mohou objednat přímo v e-shopu Loris Games. Obdrží je zdarma. Doporučené množství je 4–8 podle velikosti tříd (8 je maximum). Nabídka je omezená počtem vyrobených kusů. Momentálně není k dispozici pro běžné zákazníky.

Související články

Odkaz Dunwiche rozvíjí karetní hru Arkham Horrror

Vyzvěte superhrdiny na souboj ve hře Marvel Dice Throne

Port Arthur je menší válečná hra, ve které svedete rusko-japonskou válku