Hrajeme.cz
DomůKatalog herKooperativní hraPandemic: Nové hrozby

Pandemic: Nové hrozby

Originální název:
Pandemic: On the Brink
Rok vydání:
2009
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12595 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Toto rozšíření hry Pandemic obsahuje nové karty událostí, nové role, pravidla pro pět hráčů a volitelné varianty pro ještě těžší partie.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

,

– BoardGameGeek
– Pravidla hry

20 komentářů: “Pandemic: Nové hrozby”

  1. Nové hrozby u mé nejoblíbenější hry? PARÁDA! Toto rozšíření přináší hned několik nových herních variant a je to prostě bomba. Největším lákadlem je BIOTERORISTA, každý má určitě kamaráda, který má temné choutky a jeho největším přáním je být ten zlý a ostatní se mu v tom musí snažit zabránit. Opět musím hodnotit největším počtem hvězd, protože nové hrozby posunují Pandemic na ještě luxusnější úroveň.

  2. Pandemic hrajeme už jedině s tímto skvělým rozšířením. Nejvíce oceňujeme profese s originálními vlastnostmi, které do hry vnáší nové strategické postupy a větší variabilitu záchranného týmu. Hra se vám tedy jen tak rychle neohraje a pokud připočtete obohacení hry o nové výzvy zhoubného kmene, mutace nebo bioteroristy, tak před sebou máte opravdu hodně muziky za slušné peníze.
    Jediné negativum, které mě napadá, je hra s bioteroristou, která nás nezaujala. Ale vzhledem k množství a kvalitě ostatních rozšiřujících prvků to nemůže ovlivnit pětihvězdičkové hodnocení.
    Pokud uvažujete o koupi Pandemicu, vřele doporučuji pořídit i s tímto rozšířením. Pokud již základní hru máte a líbí se vám, pak je toto rozšíření takřka povinnost 🙂


  3. Svet je viac ohrozený než doteraz. Do hry pribudlo niekoľko nových výziev:

    – Zhubný kmeň: Spraví jednu z chorôb ničivejšiu niekoľkými novými kartami epidémií. Napríklad sa jedna pandémia posunie o 2 políčka dopredu alebo na vynájdenie lieku na zhubý kmeň budeš potrebovať o jednu kartu viac.
    – Mutácia: Nová choroba, ktorá sa správa trocha inak než ostatné. Prichádza do hry až neskôr, dá sa odstrániť dvoma spôsobmi: Vynájdenie lieku, alebo odstránenie všetkých mutácii.
    – Bioterorista: Jeden z hráčov sa bude pokúšať pomôcť chorobám zničiť svet. Bude si na svojom liste zapisovať pohyby a akcie a prenášať choroby po celom svete.

    Tieto perfektné nápady sa dajú aj spájať a hrať napríklad mutáciu + zhubný kmeň. Do hry pribudne prekvapivo veľa nových postáv, ako napríklad Archivár alebo Mechanik, ktorý vytvárajú nové stratégie na hru. V rozšírení je aj nová úroveň Legendárna, ktorá do hry vloží siedmu kartu epidémie.

    Nudiť sa pri tejto hre určite nebudete! Odporúčam všetkým fanúšikom pandemicu!

Napsat komentář