Hnízdem v Asii je nové rozšíření hry Na křídlech, které dostanete samostatně nebo v big boxu

MindOK vydal již třetí rozšíření oceňované rodinné strategie Na křídlech, která si získala přízeň nejednoho hráče po celém světě. Zaujala jak herně svým engine building mechanismem, tak především zpracováním a krásně ilustrovanými kartami ptáků z různých koutů světa. Po Perutích Evropy a Opeřené Oceánii jsem se dočkali rozšíření Hnízdem v Asii, které obsahuje výběr exotických ptáků Asie.

Nové rozšíření Hnízdem v Asii je unikátní hned z několika důvodů. Nové karty ptáků a osobních úkolů můžete volně kombinovat se základní hrou a předchozími rozšířeními. Nově vám umožňuje hrát v 6 nebo 7 hráčích, a to v režimu HEJNO. Zároveň je toto rozšíření vlastně i samostatnou hrou, kterou si zahrajete ve dvou hráčích, jedná se o herní režim DUET. Případně se můžete pustit i do sólové hry. Nebudete k tomu potřebovat žádné komponenty ze základní hry.

Pokud hru znáte, k seznámení s tím, co nového rozšíření přináší, vám bude stačit projít jen v pravidlech vyznačené části. Najdete je v červeném rámečku pro DUET a v modrém rámečku pro HEJNO. Rozšíření obsahuje celkem 90 různých karet ptáků a 14 karet osobních úkolů. Najdete zde oboustrannou desku úkolů, která je určena pro oba nové režimy. Nechybí známé komponenty, jako jsou kostky kostky potravy, vejce, žetony potravy, veřejné úkoly a voliéra, jsou zde dvě oboustranné desky.

Hnízdicí box

Velká krabice vám poskytne dostatek prostoru a přihrádek pro uložení herního materiálu základní hry i všech  rozšíření. Získáte i praktické boxy pro roztřídění a uložení jednotlivých žetonů, kostek, vajec a dalšího materiálu. Celkově vypadá úchvatně. Pokud máte hru Na křídlech rádi a pořídili jste si i rozšíření, pak s pořízením big boxu neváhejte, určitě se se vám vyplatí.

Rozšíření Hnízdem v Asii je nápadité a určitě potěší fanoušky hry. Je také příležitostí pro všechny, kdo si hru Na křídlech chtějí zahrát ve dvou hráčích, ale nechtějí si pořizovat velkou hru. Pro mě je příjemným překvapením. Hru jako takovou nemění, ale díky různým herním režimům ho využijete v různých situacích, pro dva hráče nebo naopak, když byste se vás sešlo více hráčů najednou a chtěli jste si zahrát společně. Jen musíte počítat s delší herní dobou okolo 2 hodin.

Související články

Párty hra To (ne)chceš! je tu v nové edici

Disney Lorcana si rychle nachází své hráče

Recenze deskové hry Dorfromantik