Klub Mephit se představuje

Dnes vám představíme pražský klub Mephit, který najdete na Smíchově. Setkávají se zde hráči různých herních žánrů od wargame, rpg po moderní i klasické deskové hry.

Možná už klub deskových her či hernu máte a chtěli byste přizvat další zájemce. Neváhejte a napište nám. Přehled herních klubů a heren pak najdete v Poradně na stránce Kde hrát – herní kluby.


Kdo jsme

Herní klub Mephit je otevřený pro všechny hravé lidi – velké i malé, zaměstnané i studenty. Všichni zde najdete prostor a podporu pro svůj koníček. Najdete ho na Arbesově náměstí, jen jednu zastávku tramvají od metra Anděl.

Přijďte a vyzkoušejte jednu z desítek her, které jsou v klubu k zapůjčení. Nebo si přineste vlastní hry a najděte tu spoluhráče. Přihlaste se na některý z mnoha pořádaných turnajů. Možnosti našeho klubu jsou velké a s vřelostí vás v Mephitu přivítáme.

Jak to začalo

Klub Mephit založila v roce 2011 skupina hráčů deskových a karetních her. Naším cílem od začátku bylo vybudovat místo přátelské všem druhům her, od klasických po moderní. Jsme nadšenci do deskovek, kartiček i figurek a máme také rádi herní trička, plyšáky, beletrii, jezdíme na hráčské srazy a diskutujeme o hrách na fórech. Snažíme se v návštěvnících klubu budit podobný zápal pro vše, co je s hrami spojené.

Pro koho klub je

Jedním slovem pro každého. Přijít mohou rodiče s dětmi, studenti i pracující. Vstřícná obsluha se vás ujme, nabídne některou z her k zapůjčení, vysvětlí, nebo dokonce si ji s vámi i zahraje, pokud budete mít málo spoluhráčů. Také si můžete být jistí, že v Mephitu budete vítáni i s jinými typy her než deskovky – hraje se tu figurkový wargaming, sběratelské karetní hry i RPG hry.

Obsluha klubu ovládá anglický jazyk. Vstup i půjčování her je zdarma.

Jaké akce pořádáme

Každý den v týdnu je pravidelné hraní různých her. V pondělí je to například Netrunner, ve středu Flames of War a pátky jsou tradičně ve znamení Magic the Gathering. Soboty a neděle jsou pak vyhrazeny různým turnajům, otevřená hraní RPG a wargamingové megabitvy. Podívejte se do programu klubu.

Nemějte obavy, pokud ani jednu z uvedených her nehrajete. Přijít můžete i tak. Místo se pro vás najde, případně si ho můžete dopředu zarezervovat a uspořádat si třeba svůj vlastní turnaj, otestovat vlastní hru nebo ji předvést veřejnosti.

Zajímavosti

Největší výhodou klubu je jeho otvírací doba, která se snaží vyjít vstříc všem typům hráčů a příznivců her. Otevřeno je každý den v týdnu od 10 do 22 hodin. Klub je financován z prodeje her přímo na místě a e-shopu www.mephit.cz. Za vstup se neplatí ani zde není povinný nákup či konzumace čehokoli. Zájemci mohou využít wi-fi připojení či si zakoupit studené občerstvení.

Pokud hledáte spoluhráče na deskovky či RPG, napíšete svůj kontakt na nástěnku. Dále klub spolupracuje například s Mensou ČR, Městskou knihovnou v Praze, Deskofobií i školami, kde se snaží deskové hry propagovat. Náš stánek potkáte i na rozličných akcích včetně mimopražských.

Základní informace

 

Představení klubu Mephit připravila Martina Magdová.

 

Související články

Brněnská Planeta her se přestěhovala do nových prostor, přitom zůstala na stejné adrese

Obchod TLAMA Games se představuje

Agátin svět se představuje