Soupeření o Trůn může znovu začít

TLAMA games mezi mnoha jinými novinkami přináší i menší karetní hru Trůn 2, která navazuje na předchozí hru Trůn. Každá z nich je určena pro 2 hráče od 10 let. Pokud je nyní zkombinujete Trůn a Trůn 2, můžete si zahrát až ve 4 hráčích. To je dobrá zpráva pro všechny, kdo si tuto krásně zpracovanou karetní hru Scotta Almese oblíbili. A můžete doufat, že se dočkáme i dalších dílů s novými frakcemi. V originálu se jmenuje Claim.

Jedná se o jednoduchou karetní hru zasazenou do fantasy světa. V prvním dílu jste se setkali se skřety, trpaslíky, nemrtvými, rytíři a měňavci, druhý díl přináší obry, gnómy, draky, troly a věštce. Tyto národy se pouští do boje o uvolněný trůn.

Pokud jste hru Trůn nehráli, bude vás nyní nejspíš zajímat, jak se hraje. Oba díly hry mají stejná pravidla, liší se frakcemi a jejich speciálními schopnostmi, které ovlivňují hru. Jedna partie sestává ze dvou fází. V první verbujete nové následovníky, které pak využijete ve druhé fázi k tomu, abyste získali sympatie pěti frakcí. Snažíte se získat hlas alespoň tří národů, pak zvítězíte. Například věštci vám v první fázi umožní podívat se na vrchní kartu balíčku a zvolit si kartu následovníka, kterou si necháte. Drak vám zas umožní začínat při vynášení nové karty, jinak se vedoucím hráčem stane ten, kdo získal předchozí štych.

Související články

V olympijském roce si můžete zahrát novou Desítku: Olympijské hry

Recenze hry Kapitán Flip

Párty hra To (ne)chceš! je tu v nové edici