Hrajeme.cz

Mariáš

Originální název:
Mariáš
Rok vydání:
není známo
Počet hráčů:
3 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání
Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

– Český svaz mariáše
– Stránky o mariáši
– Hraní mariáše po internetu

64 komentářů: “Mariáš”

  1. Jsou dva druhy lidi – jedni kteri Marias znaji a miluji ho a druzi, kteri vubec netusi 🙂 Prososte klasicka hra, ma ponekud odlisna pravidla, nez klasicke karetni hry. Nejlepsi je samozrejme hrat ve 4 a s temi, kdo to znaji. Jinak s temito kartami lze hrat spoustu jinych her. Na internetu jsem nasel i hry, o kterych jsem ani netusil, ze existuji 🙂 Vetsinou se hraje v hospode ci na nejaky party. Vyhoda je maly balicek karet, ktery strcite lehce do kapsy.


  2. Hra Maryáš vychází ze středověkých a renesančních her podobného typu, viz. „“taroky““. Její největší předností je minimalizace náhody. Pokud např. dostanete nízké karty (které jsou při standartní hře nanic) můžete hrát „“Betla““ tj. pokud neuhrajete ani jeden štych, jste vítěz.
    Maryáš je hra pro přemýšlivé taktiky. Je možné vyhrát i s horšími kartami, než mají soupeři, pokud zvolíte správnou strategii. Doporučuji hrát verzi pro tři hráče, hra ve čtyřech není tak zajímavá. Maryáš, podobně jako šachy, postupně vyzrával během staletí. K dokonalosti mu nic nechybí, nelze jej už zlepšit. Dávám *****!

Napsat komentář