Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne – Řeka II

Carcassonne – Řeka II

Originální název:
Carcassonne – Fluss II
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 11742 Kategorie: Štítky: , ,

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

– Pravidla hry (www.deskovehry.cz)

36 komentářů: “Carcassonne – Řeka II”

  1. Jedno z rozšíření, které umožňuje alternativní start. Oproti klasické základní kartě se nyní staví řeka z několika dílků a až poté, co je dokončena se začnou používat klasické herní kartičky. Navíc již v průběhu budování řeky lze umisťovat figurky, jelikož jednotlivé dílky obsahují cesty, města, klášter, či vepřín (zvyšuje počet bodů za uzavřené města na louce na konci hry, obdobně jako prase).
    Osobně mám toto rozšíření rád, jelikož ve výsledku vypadá krajina více barevně. (I když v kombinaci s 10 dalšími rozšířeními, které máme, to celkem zaniká 😀 )


  2. Dalsia cast mini rozsirenia Carcassonne. Určite prináša do hry zaujímavú amosféru. Na zaciatku sa položi pramen a k nemu rozvetvenie. Vybere sa kartička jazero so sopkou a ostatné sa pomiešajú. Hráči postupne skladajú rieku a normálne možu pokladat svoje figurky na ňu. Ako posledná kartička sa položí jazero so sopkou a hra može začat. V tomto rozšireni su tri druhy zvlaštnych kariet: Hostinec – za cestu hráč dostane dvojnásobok bodov (ako v Hostince a katedrály), Stádo prasat – ak má hráč túto kartu na svojej lúke, každé mesto mu prinesie 1 bod navyše (aj k selátku aj k statku), posledná je jazero so sopkou – na ňu sa pokladá drak (ak hrajete s rozsirenim Princezna a drak). Toto minirozsirenie je súcasťou rozsirenia Kral, hrabě a řeka

Napsat komentář