Sabotér opět kříží plány trpaslíků

Po delší době je opět dostupná jedna herní klasika, karetní hra Sabotér. Jejího nového vydání se ujalo Albi. Je to hra pro 3–10 hráčů od 8 let, ve které má každý skrytou identitu. Větší skupina hráčů představuje trpaslíky, kteří se snaží prokopat ke zlatu, ve druhé jsou sabotéři, a ti se jim v tom snaží zabránit. Jednu partii si zahrajete do 30 minut.

Trpaslíci během hry kopou v dolech tunely, vytvářejí je pomocí karet, které k sobě přikládají. Snaží se dostat k jedné ze tří cílových karet. Sabotéři jim ale mohou pomocí akčních karet rozbíjet nářadí či způsobit zával. Trpaslíci jsou odměněni zlatými valouny, pokud se některému z nich podaří prokopat ke zlatému pokladu. Musí se proto vzájemně podporovat. Pokud se to ale trpaslíkům nepodaří, rozdělí si poklad sabotéři.

 

Hraje se na tři kola, takže se v rolích můžete vystřídat. O celkovém vítězi rozhodne velikost získaného pokladu. Sabotér je jednoduchá a rychlá hra, při které se budete výborně bavit v rodině s dětmi i s přáteli. Je malá a skladná, takže si ji můžete vzít kamkoliv s sebou.

Délka videa: 1:18 min. (představení karetní hry Sabotér od Albi):

Sabotér v katalogu Hrajeme.cz:

Související články

Recenze hry Kapitán Flip

Oceňovaná párty hra So Clover! je k dispozici jako Čtyřmi slovy

Odkaz Dunwiche rozvíjí karetní hru Arkham Horrror