Hrajeme.cz

Scrabble

Originální název:
Scrabble
Rok vydání:
1948
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie: Štítek:

Popis

Dnes už klasická slovní hra na principu tvorby křížovky. Hráč musí využít co nejlépe svých 7 náhodně vytažených písmen k tvorbě slov na herním plánu. Slova musí navazovat na ta dříve umístěná jako v křížovce. Za každé uplatněné písmeno získá hráč počet bodů přiměřený četnosti výskytu písmene v češtině. Některá políčka na plánu jsou navíc bodově zvýhodněna. Vyhrává hráč s nejvyšším počtem bodů.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb
– Výhradní velkoobchodní dovozce hry do ČR
– BoardGameGeek
– Česká asociace Scrabble
– Scrabble on-line

263 komentářů: “Scrabble”

  1. Na této hře mi vždy přišlo zvláštní, že slovo, za spoustu bodů, které jsem právě vyložil, nikdy nikdo jaktěživ neslyšel.
    Velmi rozšířená hra s písmeny napomáhající rozvoji slovní gramotnosti. Bohužel pokud několikrát po sobě vytáhnete řčšťxy tak si asi moc nezahrajete.

  2. Scrabble je parádní hra na procvičení slovní zásoby, ať už rodného jazyka, nebo kteréhokoliv jiného. Skloubí v sobě zábavu, ale zároveň i naučnou stránku a zároveň nabízí i skvělou výzvu k překonání sebe sama a to jednoduše tak, že vymyslíte slovo, které jste možná dosud nikdy ani nepoužili. Tudíž tato hra vás může obohatit a rozvinout. Rozhodně doporučuji i přesto, že proti moderním hrám může vypadat velice nezajímavě.

  3. Scrabble je naprostá klasika kterou zná snad každý. Je to hra kde se z hracích kamenů snažíte složit slovo. Hra je velice jednoduchá na pochopení a naučí se jí snad každý,ale složit slovo to už potrápí mozkové závity. Jenže jako u spousty her se to nesmí se Scrabble přehánět ale pokud si Scrabble zahrajete jednou za čas určitě nebudete zklamáni takže určitě tuto hru doporučuji.

  4. Klasika,kterou zná snad úplně každý.Nenadchne ani nezklame,prostě klasiká hra s písmenky,kde hodně záleží na výběru protihráčů,aby byly síly vyrovnané.Výhodná slova se dají naučit,takže trénink je důležitý a Scrabble slovník nutný.V dnešní době,kdy je na trhu spousta her,už asi člověk sáhne po něčem jiném,než je scrabble, ale na rozšíření slovní zásoby velmi dobrá hra.

  5. Osvědčená klasika, která baví malé i velké. Nejlepší je, kdy se se sestrou snažíme vymyslet nějaké slovo a té druhé ho podsunout s tím, že takové slovo teda rozhodně existuje, a že to ona je negramot 😀 … taky se občas snažíme nenápadně vyměnit si nevhodné kamany např. za písmenko A, ale o to je to větší švanda 😀

  6. Vyborna hra se slovy, existuje snad ve vsech jazycich. Mam dokonce i fotku v Dubaji, kde je Scrabble v arabstine 🙂 V podstate se snazite vytvaret slova z pismen, ktere si vytahnete. Nekdy to vsak nejde a vznikaji hadky. Ja to resil tak, ze jsme meli pusteny internet a slovnik – tim padem si nikdo nedovolil vymyslet nejakou ptakovinu 🙂 Tuto hru doporucuju spis do rodiny – deti si tak rozsiri slovni zasobu.


  7. Hru už vlastníme nějakou dobu a jsme s ní zcela spokojení. Je pěkně zpracovaná – hrací deska, „“kostičky““ s písmenky, stojánky a sáček na písmenka. Scrabble patří k nejhranějším hrám na světě vůbec a není se čemu divit – je zábavné z náhodných písmenek skládat slova a dosazovat je tak do vznikající „“křížovky““. I přesto, že znám spoustu lidí, kteří si o Scrabble myslí, že „“je to nuda““, o nudě při hraní se rozhodně mluvit nedá (Aneb kdo nezkusil nepochopí).

    Problémy někdy nastávají, když si nejsme jisti slovem – zda ho můžeme použít, ale v kolektivu se lze vždycky domluvit, jaká slova jsou přípustná a jaké ne – lze si stanovit, že se mohou používat slova pouze z Pravidel českého pravopisu nebo lze také využívat on-line slovníky speciálně pro tuto hru (náš případ).

    + pěkné zpracování
    + zabaví na dlouhou dobu

    – cena


  8. Túto hru už máme 3 roky a stále nás baví. No mňa už to prestalo trošku baviť, ale aj ja si ju rada zahrám. Vadí mi na nej, že má ľahké pravidlá a okrem toho, že si na nej spestrujeme slovnú zásobu je stále rovnaká. Moja babka a dedko ju hrajú každý deň. Je to super hra. Na Vianoce dostanem OSADNÍKOV Z KATANU, tak sa strašne teším. SCRABbLE odporúčam. Je to veľmi kvalitná a zaujímava hra aspoň na 4 roky a viac!

Napsat komentář