Oceňovaná párty hra So Clover! je k dispozici jako Čtyřmi slovy

TLAMA games nevydává jen náročné strategické hry, ale pouští se do různých žánrů, párty hry nevyjímaje. Nedávno díky tomu u nás vyšla i oceňovaná hra, která se v češtině jmenuje Čtyřmi slovy! Určena je pro 3–6 hráčů od 10 let. Jedná se o asociační kooperativní hru, ve které se snažíte hrát tak, abyste měli co nejlepší skóre. To si můžete zaznamenávat do listu, abyste si mohli porovnávat dosažené výsledky.

Jednu partii zvládnete do půl hodiny. Každý hráč dostane svou tabulku v podobě čtyřlístku, na kterou si umístí čtyři čtvercové karty se čtyřmi slovy. Budete se snažit jedním slovem spojit dvě slova u každého lístku. Ostatní hráči se následně budou snažit uhodnout, jak byly karty na čtyřlístku rozloženy. Obtížnost můžete zvýšit tím, že do výběru přimícháte další karty. Za správně vybrané karty obdržíte body a případně i bonusové body.

Hra pochází z dílny REPOS Production, stojí například za hrami jako Jedním slovem, Koncept, Maškaráda. Hra Čtyřmi slovy získala několik ocenění, například Golden Geek 2021 pro nejlepší párty hru nebo Spiel des Jahres 2022 – doporučená hra.

Představení hry Čtyřmi slovy od TLAMA games (délka videa: 3:46 min.):

Související články

Příští stanicí bude Paříž

Čas Evakuace je tady

V olympijském roce si můžete zahrát novou Desítku: Olympijské hry