Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne – řeka I.

Carcassonne – řeka I.

Originální název:
Carcassonne – Fluss
Rok vydání:
2001
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 11347 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

Omezená edice 12 kartiček s vyobrazením řeky. Tyto se hrají ještě před spuštěním vlastní hry a vytvoří pro ni základ. Další kartičky ze základní sady Carcassonne se přidávají k této řece…

Řeka I. nepočítá například s třetím rozšířením Carcassonne – princezna a drak.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Hra/Rozšíření

Pravidla:

126 komentářů: “Carcassonne – řeka I.”

  1. Malé rozšíření pro evergreen Carcassonne. Řeka patří k mým vůbec nejoblíbenějším. Přidává do hry 12 dílků řeky, které se rozprostřou na stůl před samotným začátkem hry a pěkně tak určí počátek herního plánu. Výborný nápad. Nezbývá mi nic jiného než rozšíření vřele doporučit!


  2. Carcassone Řeka je rozšíření základního Carcassone.
    Rozdíl je v tom, že místo základní kartičky se na začátku hry hraje jenom s řekou. Položí se pramen a vedle něj se položí sloupec s řekou tak, aby jezero bylo na spodu sloupce. A hráči si tahají kartičky s řekou a pokládají na hrací stůl tak, aby řeka navazovala a neotočila se o 180°. Samozřejmě, že hráči si pokládají figurky na cesty, hrady, kláštery a louky. Na řeku se nedá umístit figurka. Tohle rozšíření, které obsahuje 12 kartiček si určitě rádi zahrajete, pokud  vás baví Carcassone.


  3. Ačkoliv se toto rozšíření dostává na náš trh teprve nyní, měla již řada carcassonnistů možnost se s tímto rozšířením seznámit v internetové verzi hry, případně jej bylo možné zakoupit v zahraničí.
    Vlastní rozšíření je dle mého názoru spíše „“sběratelským artiklem““ a nijak významně hru nerozšiřuje, nepřináší žádné nové herní ani strategické prvky a zařadil bych ho do kategorie „“třešnička na dortu““. Velkou nevýhodou je, že se kartičky musí uchovávat zcela odděleně od ostatních, aby je bylo možné odehrát před vlastní hrou. To celý úvod hry docela komplikuje a jedinou „“odměnou““ pro hráče je pak několik částí měst, cest a jeden klášter na řece. Osobně si myslím, že toto rozšíření hru svým způsobem rozmělňuje a největší efekt je vlastně optický – uprostřed dohrané hry se vine prvadu úžasná modrá řeka, která výrazně kontrastuje s okolními kartičkami cest a měst 🙂
    Ačkoliv lze toto rozšíření kombinovat jak se základni verzí, tak se všemi dalšími rozšířeními, doporučil bych toto rozšíření jen jako „“bonus““ ke kře s oběma rozšířeními, nejlépe při hře ve více hráčích – bude tak k dispozici více kartiček pro všechny hráče a užije se více legrace. K tvrdé strategii základní hry se ale moc nehodí.

Napsat komentář