Hrajeme.cz

Evo

Originální název:
Evo
Rok vydání:
2001
Počet hráčů:
3 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek
– Pravidla hry (www.deskovehry.cz)
– Svět deskových her

58 komentářů: “Evo”

  1. Prima roztomilé euro s tématem dinosaurů. Na herní ploše se snažíte šířit své stádečko a zároveň se snažíte vylepšit si svůj druh na roztomilé destičce, kde různě přikládáte vylepšení jako krk, ostny, nohy a podobně. K tomu ne úplně přesně daný konec hry a karty událostí, které mohou docela zamotat hru. Prostě pohodová rodinná hra, která je do hodiny odehraná. K absolutnímu hodnocení mi chybí už jen větší hloubka a epičnost hry.

  2. Dobra hra s tematikou evoluce. Na hre se mi libi, ze postupne obsazujete uzemi, meni se obdobi a tim i podminky preziti. a vyvijite sva zvirata. Pridavate napr rohy, ocas kuzi. Vse ma sve opodstatneni napr. v boji nebo v zime. Jako zolika muzete pouzit karty, ktere zmeni tah hry. Hra ma jednoducha pravidla a lze ji hrat s mensimi detmi. Hra je pekne a napadite graficky zpracovana. Nedavno vysla druha edice teto hry, kterou jsem zatim nevyzkousel. Mam radeji slozitejsi hry, ale jako bezva oddychovka, u ktere se nemusi prilis premyslet je EVO dobra volba. Hlavne je hra az pro 6 hracu.


  3. Vřele doporučuji. Hlavním pilířem této hry je přesně to co je v jejím názvu – evoluce. Vaši miláčci (dinové) postupem času získávají nové geny což jim dává např. větší drápy, tlustší kůži, delší ocas apod. Ještě nutno dodat, že o geny probíhá dražba, která je sama o sobě velice vydařenou záležitostí :-).Všechny tyto vylepšení pak přímo ovlivňují vývoj hry. Ten spočívá ve změnách klimatu – jednou je vedro, jednou zima. Hrací plán je rozložený na teritoria, která jsou buď studená, mírná či teplá. Změnou klimatu (náhodnou) se např. ze studených teritorií stávají smrtící zóny a podobně je tomu u horkých. Vaším úkolem je svoje diny přemísťovat do takových teritorií, která mu dají šanci přežít. Občas bude nutné nepřítele nejdřív sežrat aby se tam váš dino dostal :-).

    Obecně řečeno – pokud se chcete dobře pobavit s kamarády tak je tohle jasná volba. Rozhodně se nebojte poměrně infantilní grafiky. Je to nářez :-).

    P.S: Pravidla pochopíte do 30 minut (můj případ – nevím jestli je to dlouho 🙂 a ostatním to vysvětlíte za 10 minut. Což je, jak mi jistě řada milovníků deskovek potvrdí, veliká výhoda při rozhodování jestli koupit nebo nekoupit :-).

    P.S.S: Je úplně fuk za co hrajete. Já hrál za pterodaktyly a neprohrál sem :-). Tam skončil dvakrát kamarád co hrál za Tyranosaury :-).


  4. Je to celkom prijemna hra… V hre sa nahoda vyskytuje pri „“hadzani pocasia““ a po cca 5 a viac kolach pri tom ci uz padne meteor a hru ukonci. Inak sa hraci snazia rozsirovat po uzemi- pohybom, kladenim vajec, napadnutim nepriatelskeho dinosaura.. Snazia sa prezit v nepriaznivych podmienkach (za pomoci „“ochrany““ pred mrazom alebo silnym slnkom). V hre su aj karticky, ktore menia ci uz pocasie, alebo prikazuju resp. zakazuju urcite korky v danom kole.
    V hre sa hra o body, ktore hraci dostanu po urcitej faze hry, kde dinosaury, ktore ostali v nevhodnych podmienkach, zomieraju (kazdy zivy dino je jeden bod). Body mozete a niekedy musite minat pri nakupovani „“ochrany““ pred pocasim, moznostou klast viac vajec, vacsiou sancou vyhrat v suboji…

    P.S. Z vlastnej skusenosti… pterodaktily sa voooooobec nevedia bit… stale prehravaju;)

Napsat komentář