Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéOsadníci z Katanu: Kupci a barbaři

Osadníci z Katanu: Kupci a barbaři

Originální název:
Die Siedler von Katan: Handler und Barbaren
Rok vydání:
2007
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Popis

V jedné hře můžete zažít najednou 5 nových napínavých dobrodružství na Katanu. Navíc očekávejte 4 různé varianty, které hru ještě více zpestří. Jednou z nich je také „“Katan pro dva““. Kdo chce raději Katan osidlovat ve dvou, může s touto variantou hrát nejen základní Osadníky z Katanu, ale také všechny scénáře a varianty z tohoto rozšíření.

Na severu Katanu se bude stavět. Po vytížených cestách se trmácejí soupravy vozů skrz bláto a hluboké díry. Na hrad, kde sídlí „“katanská rada““ se musí dovézt mramor a sklo. Jako vůdci karavany Vám není moc do smíchu, když potulní barbaři křižují Vaší cestu. Při příchodu k pobřeží vidíte, jak k obloze stoupá tmavý dým. Loupeživí barbaři zase přepadli pobřežní města! Kam zmizeli stateční rytíři, kteří by se takové bandě postavili?

A co se děje na jihu? Nepřichází tu zrovna jedna velbloudí karavana z pouště? To jsou nomádi, kteří přiváží potřebné zboží. aby ho vyměnili za bavlnu a obilí. Dejte si pozor, tyto karavany rozhodně nenechají Vaše osady žít v klidu! To ale není vše. Na východě osidlují ostatní osadníci katanské řeky, staví mosty a vydělávají velké peníze. Zakotvíte zde tedy nakonec jako „“chudý osadník““ na ztracené stezce?

Toto rozšíření je možné použít i ke starší dřevěné edici.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Pravidla hry

48 komentářů: “Osadníci z Katanu: Kupci a barbaři”

  1. Kupci a barbaři jsou krásnou ukázkou toho, jak by podle mě mělo rozšíření ke hře vypadat. Do světa Osadníků z Katanu přinášejí obrovské množství nových herních variant, které lze hrát buďto samostatně se základem, nebo se spolu dají v některých případech i nakombinovat. Jako bonus navíc přinášejí i možnost hry ve dvou, která u základní varianty nebyla možná. (Byla možná, ale stálo to za prd.) Celkově tak toto rozšíření dodá hře zcela nový rozměr, což ocení každý, komu se již základní varianta ohrála.

    + Velké množství herních scénářů
    + Možnost hrát ve dvou hráčích
    + V porovnání s jinými hrami (např. Carcassonne) je cena za toto rozšíření výborná

Napsat komentář