Kdo bude mít poslední slovo?

Pokud máte rádi hry se slovy nebo hledáte jednoduchou hru, která rozvíjí slovní zásobu a postřeh, pak můžete sáhnout po nové obrázkové slovní hře Poslední slovo. Právě u nás díky Albi vychází. Je určena hráčům od 8 let a zahrajete si ji v libovolném počtu. Hra obsahuje 61 opravdu velkých karet, které mají jedinečné a pěkné ilustrace.

Ukázka karet hry Poslední slovo.

Princip hry je jednoduchý. Každý hráč dostane pět karet a v průběhu hry se jich snaží zbavit. Odložit kartu můžete tehdy, když řekněte slovo zobrazené na některé z vašich karet, musí však začínat stejným písmenem, kterým končilo předchozí slovo. Kdo se nejdříve zbaví všech karet z ruky, má poslední slovo a vyhrává.

Ten hráč, který rozdal karty, vezme na začátku hry kartu z odkládacího balíčku a řekne první slovo, například toreador (na kartě je korida s býkem). Všichni se podívají na své karty a snaží se na nich najít něco, co začíná posledním písmenem slova toreador, tedy R. Vtip je v tom, že hrají všichni současně, takže jsou hráči stále zapojeni do hry. Musí sledovat ostatní a rychle reagovat na nové slovo.

Hru Poslední slovo můžete hrát i v cizích jazycích a procvičit si tak slovní zásobu.

Související články

Odkaz Dunwiche rozvíjí karetní hru Arkham Horrror

Vyzvěte superhrdiny na souboj ve hře Marvel Dice Throne

Port Arthur je menší válečná hra, ve které svedete rusko-japonskou válku

2 Comment

R.U.R. 14.10.2014 - 17:47

Slovní fotbal sám o sobě je divná hra, s obrázky je to lepší, ale pořád je to slovní fotbal takže je to pořád divná hra — prostě spousta slov končí na E nebo na A nebo na jinou samohlásku a málo jich na ně začíná, a ještě míň jich najdete na těch obrázcích, a je to otrava. Asi nejrozumnější varianta slovního fotbalu, kterou jsem viděl, byla ta, kde se bere v potaz poslední souhláska v řečeném slově, to by i tady mohlo fungovat použitelně.

Pravidla jsou poměrně omezující, vyžadují, aby člověk používal jen slova, která jsou z obrázku explicitně vidět, což není žádná sranda — mnohem zábavnější je hádat se s protihráči, že pán na obrázku má přece úplně jasné zácpu, podívejte se na jeho výraz v obličeji, a podobně 🙂

A každopádně je možné pravidla zahodit a hrát s tím Dixit, vyjde to levnějc než oficiální rozšiřující sada karet.

veronika pemlová 13.10.2014 - 20:39

rychlá hra, ale je velmi sporné, jaká slova se mají volit, nedoporučuji dovolovat vlastnosti

Přidat komentář