Pac-Man získal věrnou deskovou podobu

Kdopak z vás někdy na počítači nehrál hru Pac-Man? Přiznejte se. Nyní může ožít i na vašem stole, a to ve velmi vydařené a dobře hratelné podobě. Povedlo se totiž původní videohru pro 1 hráče převést do stolní hry pro více hráčů při zachování jejích elementů a atmosféry. Pac-Man: Desková hra je určena pro 2–5 hráčů od 10 let. Díky jednoduchým pravidlům si ji dobře zahrajete v rodině i s příležitostnými hráči.

Herní materiál.

Jak se hraje

Hráči se postupně vystřídají v roli pac-mana. Ostatní pak hrají za duchy: červenou Blinky, růžovou Pinky, modrou Inky a oranžovou Clyde. Snaží se chytit Pac-Mana, který má jen jeden život. Pac-Man se snaží nasbírat co nejvíce bodů za sesbírání všech teček v jednotlivých sektorech. Duchové se s Pac-Manem střídají v pohybu.

Herní deska je netradičně plastová, před hrou ji musíte složit ze čtyř částí a zasadit všechny žluté kolíčky na správná místa. Atmosféru původní videohry také navozují také zvukové efekty figurky pac-mana a barevné figurky duchů. Díky trojrozměrnému provedení hra na vašem stole ožívá.

Pac-Man k pohybu používá 3 šestistěnné kostky. Jejich součet určí o kolik políček se může v labyrintu pohnout. O pohybu duchů rozhoduje karta, která určí, v jakém pořadí se budou pohybovat a o kolik políček.

Na desce jsou umístěny také pilulky síly, které Pac-Manovi umožní po omezenou dobu pojídat duchy. Když je duch sněden, na jeho místo přijde žeton očí v jeho barvě. Ty se nejprve musí vrátit do cely uprostřed desky, teprve poté může duch znovu začít honit Pac-Mana.

Shrnutí

Hra Pac-Man funguje v deskové podobě velmi pěkně. Pokud máte rádi původní videohru nebo si jen chcete užít její retro atmosféru, pak deskovou podobu určitě vyzkoušejte.


Související články

Odkaz Dunwiche rozvíjí karetní hru Arkham Horrror

Párty hra To (ne)chceš! je tu v nové edici

Vyzvěte superhrdiny na souboj ve hře Marvel Dice Throne