Vlak duchů je nová verze hry Jízdenky, prosím!, která je určena pro děti

Letošní rok přinesl hned několik nových variant úspěšné rodinné hry Jízdenky, prosím! Všechny se vyznačují příjemnou hratelností a kvalitním provedením, jak je u her od Days of Wonder obvyklé. Je tu nová varianta určená pro děti s názvem Vlak duchů. Určena je pro 2–4 hráče od 6 let. Zavede vás do pohádkově-hororového světa, jehož nejrůznější místa budete propojovat, například Děsivý cirkus a Osamělou stodolu, nebo Opuštěnou školu a Hřbitov.

 

Pokud jste již hru Jízdenky, prosím! hráli, seznámíte se s pravidly velmi rychle. Platí to ale i v případě, že jste ji nehráli. Oproti rodinné hře jsou pravidla o něco jednodušší. Ve hře sbíráte karty slavnostních povozů a propojujete s jejich pomocí trasy na mapě města. Jsou to jediné akce, které provádíte. Ve hře zvítězí ten, kdo jako první splní 6 karet jízdenek s úkoly na propojení míst.

Herní materiál.

Po splnění zadání jízdenky, kartu položíte před sebe, a pak si můžete dobrat novou kartu z vrchu balíčku jízdenek. Pokud víte, že jízdenku nesplníte, můžete místo svého tahu obě své jízdenky odhodit a dobrat si nové dvě. Místo jízdenky můžete získat kolednický bonus, když propojíte lokaci z temného lesa s lokací v oblasti pobřeží. Za propojení určitých míst také můžete získat radniční bonus – doberte si dvě karty povozů navíc.

Hra končí hned, jakmile někdo splní svou šestou jízdenku. Skončí také, když některý z hráčů umístí na herní plán poslední strašidelný vůz. Zvítězí ten, kdo má nejvíce splněných jízdenek.

Související články

Párty hra To (ne)chceš! je tu v nové edici

Disney Lorcana si rychle nachází své hráče

Karetní hra Kabo je tu v nové edici