Vybudujte nejzábavnější Monster park

Mezi jarními novinkami najdete také hru Monster park od Granny, kterou v češtině vydala společnost Pygmalino. Jedná se o rodinnou hru pro 2–4 hráče od 7 let. Vaším úkolem ve hře se z dostupných karet příšerek a vylepšení vytvořit zábavný park, který přitáhne nejvíce turistů a celkově bude mít nejvyšší hodnotu, vyjádřeno body.

Na hracím plánu jsou vyloženy karty, z této nabídky si je kupujete a umisťujete do svého parku. Na výběr máte příšerky žijící v různém prostředí: vodní, suchozemská a létající. Každý typ příšery tak má své dané místo. Musíte ale také dodržet pravidlo, že nová příšera je stejně velká nebo větší, než ta předchozí. Kromě příšer můžete umístit i různá vylepšení, na něž se toto omezení nevztahuje. Třetí možnou akcí je, že si vezmete bodový žeton s hodnotou 1.

Za „nákup“ příšer a vylepšení platíte bodovými žetony. Kromě získání 1 žetonu pomocí akce můžete obdržet na konci svého tahu další, pokud splňujete podmínky na kartách turistů. Například, že máte 3 libovolné příšery o velikosti jedna, že máte 4 vodní příšery nebo 4 milé příšery.

Hra končí, když některý z hráčů zaplní celý svůj park, v každé ze tří oblastí bude mít pět karet příšer nebo vylepšení. Pak již stačí sečíst hodnoty nasbíraných žetonů bodů a hodnoty na kartách příšer.

Hra má originální grafiku, která je vtipná a dětem se bude líbit. Tahy jednotlivých hráčů jsou rychlé, takže se dlouho nečeká. Díky jednoduchým pravidlům je hra přístupná pro hraní s dětmi i pro příležitostné hráče. Přitom se musíte dobře rozmyslet, jak svůj park budete budovat, aby byl lepší než soupeřů.


Související články

Odkaz Dunwiche rozvíjí karetní hru Arkham Horrror

Párty hra To (ne)chceš! je tu v nové edici

Vyzvěte superhrdiny na souboj ve hře Marvel Dice Throne