Vzhůru zpátky do podzemí opět prověří vaši odvahu

Jak název napovídá, čeká vás další dobývání podzemních kobek. Vzhůru zpátky do podzemí je pokračováním zdařilé blafovací hry Vzhůru do podzemí. Hráči v každém kole licitují o to, kdo půjde na výpravu do podzemí a s jakým vybavením. Komu se to dvakrát podaří nebo kdo zůstane jako poslední ve hře, ten zvítězí. Hra je určena pro 2–4 hráče od 10 let.

V nové hře máte k dispozici další čtyři hrdiny: nindža, nekromant, princezna, bard. Jednoho si vyberete a k němu rozložíte jeho příslušné kartičky předmětů. Jeden z hráčů s ním vyrazí do podzemí a bude čelit nestvůrám, které mu všichni společně nastraží. Hráč, který je na tahu, si musí vybrat, zda si dobere kartu nestvůry, nebo pasuje. Na dobranou kartu se podívá a rozhodne se, zda ji přidá do podzemí, nebo ji vyloží před sebe. Pokud zvolí druhou možnost, musí vybrat i jednu kartičku výzbroje hrdiny. S ní již hrdina nemůže počítat.

 

Jakmile zůstane ve hře jediný hráč, který nepasoval, ujme se hrdiny a vydá se na výpravu do podzemí. Využít může všechno vybavení, které zbylo, a s trochou štěstí a důvtipu podzemím projde živý. Musí porazit všechny nestvůry v balíčku, které hráči společně připravili.

Vzhůru zpátky do podzemí je příjemná, jednoduchá, menší hra, kterou zvládnete do půl hodiny. Výborně si ji zahrajete v rodinném kruhu i s přáteli, nepohrdnou jí ani náročnější hráči. Pokud máte i předchozí hru, můžete je vzájemně kombinovat.

Související články:

Vzhůru /zpátky/ do podzemí v katalogu Hrajeme.cz:

Související články

Odkaz Dunwiche rozvíjí karetní hru Arkham Horrror

Vyzvěte superhrdiny na souboj ve hře Marvel Dice Throne

Port Arthur je menší válečná hra, ve které svedete rusko-japonskou válku