Zpátky do lavic prověří vaše nejen školní znalosti

Rodinu kvízových her obohatila na podzim novinka Zpátky do lavic, kterou vydalo Albi. Její podtitul zní: „Hra o všem, co jste možná zapomněli.“ Určena je pro 2–6 hráčů od 12 let. Na 300 karet, které jsou roztříděny do 6 předmětů, obsahuje 1200 otázek. Přinášejí mnoho rozličných témat. Díky tomu dokonale prověří, co si pamatujete ze školních let.

Hraje se na 6 kol, z každého předmětu budete všichni odpovídat současně na 4 otázky. Na odpovědi máte vymezený čas, který vám odměřuje elektronický časovač. Když mají všichni připraveny odpovědi, otočíte kartu, zkontrolujete si správnost odpovědí a na svou destičku Vysvědčení si zaznamenáte získanou známku. Ve hře zvítězí ten, kdo má na konci nejlepší průměr.

V krabici najdete také karty Přestávka, které použijete v akční variantě hry. Před začátkem hry si každý vylosuje 4 karty. Použít je můžete během hry mezi jednotlivými koly nebo na konci hry. Mohou vám pomoci, a třeba vylepšit známku, nebo vám naopak váš výkon zkomplikují. Do hry vnáší více interakce mezi hráči.



Související články

Odkaz Dunwiche rozvíjí karetní hru Arkham Horrror

Párty hra To (ne)chceš! je tu v nové edici

Vyzvěte superhrdiny na souboj ve hře Marvel Dice Throne