Vyzkoušejte tichou poštu s kreslením ve hře Pošli to dál!

Při párty hře se chcete především pobavit a zasmát s rodinou nebo přáteli. Umožní vám to i nová hra s názvem Pošli to dál! a podtitulem Tichá pošta s kreslením, který vystihuje, že se jedná o kreslicí hru. Určena je pro 4–8 hráčů od 12 let. A v čem hra spočívá? Kreslíte v ní, co si přečtete, a hádáte, co nakreslili ostatní. A nebojte se, tuto hru zvládne každý, žádné zvláštní kreslicí dovednosti nejsou potřeba.

 

 

Hra obsahuje kreslicí sešity s kroužkovou vazbou různých barev a fixy. Každý hráč také dostane kartu. Společně se musíte jen dohodnout, zda budete hrát s touto stranou, nebo s tamtou stranou (žlutou, či modrou). Každý si svůj sešit označí jménem a hra může začít.

 

Herni materiál.

 

Jak se tedy hraje? Kostkou určíte, jaké slovo budete kreslit, skrytě si ho zapíšete do sešitu. A otočíte ho na stranu „kresli“. Přesýpací hodiny vám odměří 60 sekund na nakreslení vašeho slova, tajně. Pak sešit otočíte na další stranu a pošlete hráči po levici. Následuje hádání. Skrytě se na pár sekund podíváte na předchozí stranu a napíšete, co podle vás obrázek znázorňuje. Opět sešit otočíte na další stranu a pošlete hráči po levici. Při kreslení nejde o krásu, vždy kreslete, jak umíte. Jen tak si užijete nejvíc zábavy.

Po třech kolech si sečtete body a určíte vítěze. Můžete si vybrat, zda použijete přátelské bodování, nebo soupeřivé bodování. V prvním případě dáte bod hráči, který podle vás nakreslil nejsrandovnější/nejlepší obrázek do vašeho sešitu, dále bod tomu, kdo dal nejlepší tip při hádání a dostanete bod, pokud je poslední tip shodný s vaším tajným slovem. V soupeřivé variantě dostane hadač bod za tip, který je shodný s předchozím tipem nebo s původním tajným slovem. Kreslič dostane bod, pokud jeho obrázek umožnil získání bodu hadači. Taky dostanete bod, když je poslední tip v sešitu shodný s počátečním tajným slovem.

Pošli to dál! je vtipná a svižná párty hra, při které se budete dobře bavit, když se do ní pustíte s tvořivou a otevřenou myslí. Pravidla jsou jednoduchá, takže si hru užijí i příležitostní hráči.

Související články

Oceňovaná párty hra So Clover! je k dispozici jako Čtyřmi slovy

Odkaz Dunwiche rozvíjí karetní hru Arkham Horrror

Párty hra To (ne)chceš! je tu v nové edici