Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéThe Settlers of Catan Card Game Expansions

The Settlers of Catan Card Game Expansions

Originální název:
The Settlers of Catan Card Game Expansions
Rok vydání:
2002
Počet hráčů:
2 až 2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Tato sada obsahuje šest rozšiřujících sad ke karetní verzi hry Osadníci z Katanu. Obsažená rozšíření: Handel & Wandel, Politik & Intrige, Ritter & Händler, Wissenschaft & Fortschritt, Zauberer & Drachen, Barbaren & Handelsherren

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

, ,

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek

Recenze

  1. rach

  2. Rybka

  3. Standa


    Zpestření

    Rozšíření karetních osadníků přivezla manželka z výletu v Aglii. Krabička obsahuje celkem 6 tzv. tématických rozšíření: Věda a pokrok, Obchod a obrat, Politika a Intriky, Čarodějové a draci, Barbaři a obchodníci, Rytíř a Kupec. S novými kartami můžete hrát dvojím způsobem: 1. jako rozšíření základní hry – s jednou základní sadou a jedním tématickým rozšířením a 2. jako turnajovou hru – každý s hráčů má jednu vlastní základní sadu a alespoň jedno tématické rozšíření. Krabička rozšíření jistě znamená velké zpestření základních osadníků. Jsou zde mj. nové druhy karet (např. výstavby krajiny – umísťují se nad nebo pod vybranou krajinu, cizí karty – vykládají se v soupeřově panství nebo silniční výstavby – vykládají se na jednu z cest).
    Ke hře jsme se vrátili po dlouhé době (na dovolené bez dětí). Nejdříve jsme si přehráli jednotlivá rozšíření. A je to tak, že se nám líbí z každého rozšíření část karet a část se nám zdá složitá a zbytečná. A potom jsme hráli turnajovou hru. Turnajová hra spočívá v tom, že každý si ze základní sady a jednoho či více tématických rozšíření vybere karty (akční, budovy, jednotky), ze kterých si vytvoří své dobírací balíčky, a každý přispěje kartami událostí k vytvoření balíčku karet událostí. Počet cest, vesnic, měst a krajin, které se postupně nakupují, se nemění. Nechtělo se nám utrácet další peníze, takže hrajeme se 2 českými základními sadami a 1 krabičkou anglického rozšíření. Ruby karet se liší, nejdříve si vybere karty ze všech rozšíření manželka, jako druhý já. Není to úplně podle pravidel, některé karty jsou jedenkrát a na mě nezbude, ale nám to nevadí a dobře se při hře bavíme. Stále mám pocit – vytvořím si svou sadu karet, se kterou zvítězím (hutě, mlýny, oblíbení rytíři…).
    Pro představu popíšu několik karet z rozšíření: akční karta hradní paní Imelda – soupeř musí odstranit ze hry jednoho z rytířů, kterého zvolíte, zlatnictví – výnosy sousedních políček se zlatem se zdvojnásobí, dělo má sílu 6 (rukavice) aj…
    Angličtiny či němčiny na kartičkách se není třeba bát, na internetu se najdete překlad. Máte-li rádi karetní osadníky, můžete zkusit sehnat krabičku rozšíření (cizina, internet) a zahrát si trochu jinou hru.

  4. jakub

  5. Pelly

  6. Zofan

Přidat recenzi