Hrajeme.cz

Přátelé

Originální název:
Přátelé
Rok vydání:
2001
Počet hráčů:
4 až 16
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Není známo (nebo nelze určit)
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Dva týmy stojí proti sobě – muži a ženy (chlapci a dívky). Hráči si vylosují otázku, která může být jak obecně znalostní, tak přímo na tělo. Buď je cílem odpovědět správně nebo je cílem uhádnout, jak dotazovaný odpovídal. Za správné odpovědi jsou body. Tým, který má na konci váce bodů, vyhrává. Hra obsahuje dvě sady otázek – jedna univerzální a jedna pro dospělé hráče od 18 let (lehtivější a zaměřená na „problémy“ dospělých).

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Recenze

  1. WereWolf

  2. tomas05

  3. Friend

  4. Radek P

  5. Buchťák


    Tuto hru jsem hrála pouze dvakrát s partou přátel, ale musím říct, že pokaždé byla docela zábavná.
    – Ze začátku se musí každý z podle pohlaví rozdělených týmů dohodnout, co udělá pro soupeře v případě své prohry ( např. u nás prohrané dívky skládali oslavné ódy na vyhrané chlapce :-))
    – otazky jsou rozdělené pro věkové skupiny do a od 18 let, které byly ještě dál rozdělené na 5 celků (literatura, vztahy…) ty další si bohužel nepamatuji 🙂
    – my jsme zvolily kategorii nad 18 let, která byla logicky zamerena erotičtěji. Některé otázky byly zábavné, ale u jiných jsme tápali (př. Kamarád si vůbec nebyl jistý, zda jeho matka zná ochucené prezervativy..)
    Celkově bych hru doporučila, ale hodí se spíše pro skupinu lidí, kteří se už trošku znají (rozhodně ne pro lidi, kteří se bojí odhalit cokoli ze svého intimního života).

  6. Roman

  7. Noodle

  8. marcel

  9. Tonda

    Jedná se o hru určenou pro kluky a holky kteří se navzájem znají. Smyslem hry je se pobavit a dozvědět se zajímavosti o druhých. Samozřejmě je to soutěž mezi pohlavími.

    Myslím si, že základní myšlenka hry je dobrá a v průběhu hry se dá zažít spousta srandy, ale i hádek.

    Největším problémem je její provedení a překlad. Opominu to, že stojánek a ostatní součástky do sebe zapadají tak špatně, že se nám během hry dvakrát rozpadly. Nejproblematičtější je však překlad otázek. Některé z nich nejsou pochopitelné vůbec a u spousty strávíte mnoho času diskutováním nad tím „ co tím autor asi myslí“. To ubírá hře na zajímavosti. Musím také podotknout, že ani pravidla nejsou zřetelně vysvětlena, takže jsme si v průběhu hry museli vytvořit vlastní.

    Vzhledem k tomu, že na českém trhu je pouze málo her podobného charakteru, dokázal bych tuhle hru srovnat s hrou Activity. Přestože ve hře Activity je také spousta nevhodných překladů dle mého názoru jsou Activity zábavnější a zajímavější.

Přidat recenzi