Hrajeme.cz

Mini Hazard

Originální název:
Mini Hazard
Rok vydání:
není známo
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hráči se snaží chytrým vynášením svých očíslovaných karet opatřit si pokud možno co nejvíce myších karet s kladnými body a negativní supí karty přenechat spoluhráči. Kdo si na konci hry vyúčtuje nejvíce kladných bodů, vyhrává.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání
Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain.com

Recenze

  1. Lada

  2. The Hammer

  3. Skywalker

  4. Mick

  5. Veena

  6. tučňák

  7. PepaK


    Nenechte se odradit obalem říkající jsem jen hra pro děti. Jedná se o jednoduchou a velmi zábavnou hru do každé společnosti (i pro děti). Nemá cenu zde popisovat systém hry to už zde dříve udělali druzí. Ale jedna věc je jistá, už jsme se u žádné hry nenasmáli tak dobře jako u téhle. Zapadá přesně do takové té „silvestrovské“ nálady. Hra má úžasný spád a během večera si zahrajete nespočet partií.

    Vřele doporučuji do každé „veselé“ společnosti.

  8. Richmond

  9. pogo

  10. Matěj Baťha

  11. Jezevec

    Fakt rychlá a zábavná záležitost, výborná k posezení s přáteli, do hospůdky nebo jen tak jako vata, zatímco čekáte, až se bude hrát něco pořádného.

    Podstata hry je fakt jednoduchá, dražíte kartami od 1 – 15 myši (kladné body) a supy (záporné body) v rozsahu od 10 do -5. Vtip je však v tom, že když dá více hráčů stejnou dražební kartu, tak se vzájemně vyruší a nefunguje ani jedna. Proto je to trochu od odhadu toho, co zahrají spoluhráči.

    Jak již jsem psal, jedná se nenáročnou, rychlou hru, kde záleží trochu na šťěstí, trochu na odhadu spoluhráčů a trochu na taktice. Ovšem, šance, že zvítězíte opravdu není závislá na tom, jak jste dobří.

    A hlavně, naproto fantasticky to vypadá – komixově nakreslené obrázky, trošky stylem Snoopyho mě uchvátili hned na první pohled.

  12. Jaromír Kovařík

    „“Není těžké sbírat myši, jen kdyby tu nebyl ten sup““ – to je moto hry Alexe Randolpha. Systém hry je velmi jednoduchý: každý z hráčů obdrží 15 karet s body od 1 do 15. Zbývající karty: 10 karet se symbolem myši (očíslované od 1 do 10) a 5 karet se symbolem supa (očílovaných od mínus 1 do mínus 5) se zamíchají a položí lícem dolů doprostřed stolu. Po jedné kartě se otáčí a nabízí k odprodeji. Každý hráč tajně vybere jednu ze svých bodových karet a položí jí lícem dolů na stůl. Všichni naráz tuto kartu otočí a ten, který nabídne nejvíc, získá myš. Pokud je uprostřed sup, získá ho hráč, který nabídne nejméně bodů. Takto se postupně prodají všechny myší a supí karty. Na konci si každý hráč započte body – kdo získá nejvíc, vyhrál.

    Zajímavým a velmi vtipným prvkem ve hře je současné zahrání nejvyšší nabídky dvou nebo více hráčů. V takovém případě se tyto karty vyruší a kolo vyhrává hráč s následujícím počtem bodů. Tak se třeba může stát, že 4 hráči nabídnou za kartu myši patnáctku a pátý hráč jedničku. Patnáctky se vyruší a hráč s jedničkou získá myš vlastně zadarmo. Nebýt tohoto pravidla, hra by byla poměrně nudnou záležitostí. Takto se stává opravdovou zábavou a o smích není nouze.

    Hra je velmi jednoduchá na pochopení a má rychlý spád. Trochu dětsky vyhlížející obal kazí dojem a grafika karet také není ideální. Měl jsem v ruce francouzskou verzi a grafika byla o tisíc procent lepší. Hru ale doporučuji už pro svoji velmi přijatelnou cenu do 200 Kč. Dobrý partner na dovolenou.

Přidat recenzi