Hrajeme.cz

Ramses II

Originální název:
Ramses II
Rok vydání:
1998
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Kde je truhla krásné Nofretete? Při hledání pokladů si každý razí svou cestu. Kde pyramida „ustoupí“, tam se může nahlédnout. Každý z těchto objevů ti pomůže pro další hru a také ti přinese zisk bodů. Jsi stále fit pro finále hry a pokud máš dobrou paměť.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb

Recenze

  1. Frankie

    Hra je zabavna, na party si ji dokazu predstavit. Dobra i pro deti na trenink pameti

  2. Radanka33

    Hra je velmi pěkná a vhodná jak pro děti tak pro dospělé! Je založena na paměti, kde se co nachází a díky různým efektům jako je třeba otočení desky je to někdy opravdu složité! Hra je velmi zábavná a rozvíjí paměť, takže pro děti je ideální!

  3. matewr

    Hra která mi v dětství ukázala, že deskovky nemusí být pouze o náhodě. Jedná se o hru s pěkným tématem a zpracováním, ve které hledáte poklady v pyramidách. Celé je to založené na paměti a nebýt různých efektů, jako otočení herní desky o 90 stupňů, tak by hra byla silně stereotypní a nezážívná… ale díky třem kolům, efektům a pěknému zpracování, se jedná o zajímavé a napínavé dílo plné překvapení. Na počtu hráčů moc nezáleží a eliminace také nevadí, protože je přítomna až ve třetím kole. Nakonec když potlačím nostalgii, tak se nejedná o nic výjimečného, nýbrž jen o paměťovou hru.

  4. Durdas

    Před vámi leží mnoho pyramid a pod nimi schované poklady. Kdo je dokáže všechny najít bez chybičky?

    Principem hry, je posouváním pyramid najít hledaný poklad a po cestě nenarazit na žádný jiný.
    Celá hra je rozdělena do 3 kol.
    V prvním kole se postupně hledají poklady, které se mají najít.
    V druhém kole se přidávají speciální karty, které ovlivňují aktuální kolo. Je zde také šance svému soupeři přitížit či ho obrat o nějaké body. Další ztěžující prvek, který se v tomto kole přidává do konce hry je, že po každém nalezeném pokladu se hrací plocha otáčí o 90°! (je nutno s tím pak počítat, takže dostatečný prostor je potřeba) Takže lidi s dobrou pamětí a smyslem pro orientaci budou ve výhodě. 😉
    V posledním třetím kole už jde do tuhého, protože kdo se při hledání dopustí chyby vypadává a do hry tak už nezasáhne a musí čekat, než ostatní dohrají.

    Kdo našel během svých vykopávek nejvíce pokladů vyhrává. 🙂

    I když je už dnes hra trochu starší, já ji mohu za sebe jen doporučit. Zažil jsem u ní nespočet zábavných chvil a zápolení o to, kdo že to vyhraje v té následující hře. 🙂

  5. anupinka


    Máte rádi pexeso a jiné hry na paměť? Pak by vám tato hra určitě neměla uniknout. Ramses II. vás zavede do starověkého Egypta mezi pyramidy.

    Herní plán je tvořen plastovou deskou s prohlubněmi, do kterých se zasazují kolečka, která jsou buď celá hnědá anebo jsou na nich obrázky. Obrázky se na každou hru dávají na jiné místo, takže nehrozí, že by se vám hra omrzela, protože nikdy nebude stejná. Když zasadíte kolečka do prohlubní, posázíte celý herní plán malými pyramidkami a pak už hra může začít. Hráč si vytáhne kartu s obrázkem (který je vyobrazený na kolečku schovaném někde pod pyramidami) a snaží se posunovat pyramidami tak, aby se dostal k tomuto obrázku, aniž by přitom narazil na nějaký jiný. Pokud udělá chybu, přijde na řadu další hráč. Protože se ale po několika kolech obrázky dají zapamatovat, v druhé etapě hry se začne herním plánem postupně otáčet o 90°, což leckomu zamotá hlavu.

    Takže, pokud máte dobrou paměť a chcete si ji procvičit zase trochu jiným způsobem, pak určitě Ramsese II. pořiďte 😉

  6. Nefertiti

  7. Fruiko

  8. felind

  9. Duhamuz

  10. Dafe

  11. Zipakna

  12. uno

  13. Bajn

  14. FidoNet

  15. Sagapo

  16. Tharr

  17. albert

  18. Ladik81

  19. Clon

  20. makaking

  21. JSat

  22. Marty

  23. Matej

  24. Jekor

  25. iwka

  26. Pecky

  27. petra

  28. Barbarra

  29. Sekac

  30. enia

  31. Nata

  32. Rybana

  33. Lee

  34. Vořech

  35. postuli

  36. Skaut

  37. golmon

  38. Noodle

  39. Andílek

  40. Jaru

  41. Čajovna 82 vůní

  42. marcel

  43. Matěj Baťha

Přidat recenzi