Hrajeme.cz

MacGregor

Originální název:
MacGregor
Rok vydání:
2001
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hodina důchů na strašidelném zámku – ohromná legrace pro zámecké strašidlo. Přesně o půlnoci vychází, celé svítící, ze svého „vězení“. Nastává zděšení mezi hosty. Kdo se pomocí hrací kostky nejrychleji ukryje ve volných zámeckých pokojích?

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb

Recenze

  1. Zipakna

  2. Kveton.T

  3. Jekor

  4. vládceCitadely

  5. Bobeš

  6. zajíček

  7. PepaK


    McGregor je příjemná oddychová hra pro čtyři hráče (doporučuji jí hrát minimálně ve třech, protože ve dvou je to spíš nuda). Velký úspěch má hlavně u dětí. Vaším úkolem je co nejrychleji pomocí klíčů utéci z hradu po kterém bloudí strašidlo, které se vás snaží chytit. Klíče představují kartičky se symbolem klíčků. Klíče mají tři různé barvy a stejně tak i dveře na hradě. No, a postup už je nasnadě. Strašidlo je jeden z hráčů a ten, který se jím stane dá na svojí figurku přehoz. První hraje strašidlo. Má k dispozici pět kartiček s pěti různými erby. V každé místnosti na hradě je jeden erb. Položením čtyř kartiček lícem dolů naplánuje trasu po hradě (může procházet i zdí). Pak hrají ostatní. Kolo končí opět strašidlo otočením karet a projitím místností po erbech. Pokud po cestě narazí na jiného hráče, role se obracejí, vyměňují si karty a strašidlo jde do hladomorny, odkud začíná. Karty s klíčky si dolízáváte buď tím, že pasujete nebo skončíte v místnosti, ve které je erb shodný s erbem na rubové straně vrchní karty v balíčku (karty klíčků mají na rubové straně erby).

    Hra je celkem pěkně vyvedená. Figurky jsou plastové a ve tmě svítí. Herní plán je velký a přehledný. Karty jsou podle mě z méně kvalitního papíru. Uvidíme až se více ohrají.

    Hru doporučuji hlavně rodinám z dětmi.

  8. Renella

  9. iii

  10. Čajovna 82 vůní

  11. Matěj Baťha

Přidat recenzi