Hrajeme.cz

La Isla Bohnita

Originální název:
La Isla Bohnita
Rok vydání:
1998
Počet hráčů:
2 až 7
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Rozšiřující sada ke hře Bohnanza. Pozor! Nelze hrát samostatně! Obsahuje sadu 50 karet ve třech seskupeních. Tyto umožňují hru až sedmi hráčům. Sada také upravuje pravidla pro 2 hráče.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb

Recenze

  1. tondakolik


    Tak fazole nám vyplouvají na moře!
    V tomto skvělém rozšíření Bohnanzy dostanete karty ostrovů, obchodní a pirátské lodě a dva nové druhy fazolí (26 Wachsbohne, 28 Mokkabohne).
    Princip hry je stále stejný, ale přichází nová možnost sklizené fazole naložit na obchodní loď a mít z nich další příjmy (např. ze 3 Augenbohne můžete mít místo 1 fazolaru 2 fazolary, z 11 Mokkabohne dokonce místo 3 fazolarů až 5 fazolarů,…). Navíc můžete nakládat nové fazole v přístavech a tím zvyšovat vaše příjmy.
    Ale pozor! Na moři se pohybují také pirátské lodě, které se budou snažit vašim obchodním lodím ukrást co se dá!
    Navíc jsou ve hře „“jiné““ karty „“3. fazolové pole““, ale pokud máte „“Erweiterung set““, pak je nebude potřebovat…
    Skvělé rozšíření skvělé základní hry! Co víc si přát! Přináší mnoho nových strategických možností a mnoho cest jak zvýšit své příjmy!
    La Isla Bohnita!!!

  2. Markéta

  3. Gandalf


    Jedná se o rozšíření hry Bohnanza. Jsou zde dva druhy fazolí navíc: Mokkabohne a Wachsbohne.

    Hlavní vylepšení hry však spočívá v možnosti získávat další fazolary cestováním po moři. Uprostřed moře se nachází ostrov La Isla Bohnita, kde je možno získávat další fazole. Tyto fazole může odvézt naše obchodní loď. Z ní nám je můžou uloupit pirátské lodě, které vlastní ostatní hráči.

    Důležitým pravidlem je možnost sklízet fazole z normálních polí nejen klasickým způsobem, ale umístit je na obchodní loď. Pokud už tam máme několik fazolí stejného druhu, může nám to zvýšit výnos.

    Ostatní pravidla jsou stejná jako v klasické Bohnanze. Pro hru je nutné mít základní sadu. Může se však hrát i s rozšířením pro 6 a 7 hráčů. Je možné si také zahrát variantu pro dva hráče.

    Když jsme hru hráli poprvé, měli jsme trochu zmatek v pravidlech. V českém překladu je několik nejasností. Některé jsme si domysleli sami, jako například, že obchodní loď musí na konci tahu vždy skončit v domovském přístavu. Na jiné jsem potřeboval internet. Takže už vím, že z pirátské lodi mohu přeložit fazole na obchodní loď. Také mohou přesouvat fazole mezi obchodními loděmi, ale nikoliv na pirátskou loď. A hlavně: z obchodní a pirátské lodi nemohu fazole odhodit pryč. Musím z nich sklidit alespoň jeden fazolar.

    Pokud se tato pravidla dodržují, je rozšíření dobrým zpestřením základní hry. Sice není tak dobré jako High Bohn, ale zase je podstatně jednodušší.

Přidat recenzi