Hrajeme.cz
DomůKatalog herTematická hraBlood Bowl (Third Edition)

Blood Bowl (Third Edition)

Originální název:
Blood Bowl (Third Edition)
Rok vydání:
1994
Počet hráčů:
2 až 2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut

Katalogové číslo: 11301 Kategorie: Štítek:

Popis

Blood Bowl je fantasy americký fotbal, který pochází z dílny Games Workshop. Postupně vyšlo několik edic s upravenými pravidly. První edice vyšla v roce 1987. Tato třetí edice je z roku 1994.

Hraje se na dva poločasy a každý má osm kol. Buď útočíte a snažíte se sebrat hráčem balon a donést ho do soupeřovy end zóny, nebo bráníte v tomtéž soupeři. Ve svém tahu můžete s každým hráčem zahrát nějakou tu akci. Třeba se pohnout nebo se pokusit srazit soupeřova hráče.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Míra náhody

Výrobci

Rok vydání

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkaz:

Recenze

  1. Tramvaj

  2. Jindřich „“Desgenais““ Cinka

  3. kubiceq

  4. Johny

  5. Shade

  6. upiratko


    Tato hra je peknym spolocnikom pre dvoch ale aj viacerych hracov,ktori maju chut zmerat si sily v nesmierne krutom americkom futbale vo fantasy svete. Potykaju sa tu rasy ako orkovia, elfovia, gobliny, trpaslici, obrovske krysy a mnoho dalsich.Hra je, co sa tyka pravidiel uzasne premyslena a ako som spominal, mozu ju hrat aj viaceri hraci.V jednej hre proti sebe stoja len dvaja hraci,ale ak si zorganizujete turnaj a vediete si tabulky, kto je v com najlepsi, tak to naozaj stoji za to aj pre viacerych hracov 🙂 O humor v tejto hre je urcite postarane a na chut si tu pridu urcite aj fanusikovia sportu, aj ked trsoku krvaveho. Je pomerne casovo narocna, 2 – 3 hodiny jeden zapas. Ak si chcete uzit prijemne krvavy fantasy americky futbal, tak je Blood Bowl oblubeny po celom svete hra prave pre vas 🙂

  7. ond

  8. paladin91

  9. Macho


    Vynikajúca hra, ktorá si vyžaduje dostatok času. Hra pripomína americký futbal, avšak je umiestnená do fantasy sveta so všetkým čo k tomu patrí.

    Hracia plocha pripomína ihrisko amerického futbalu a na ňom proti sebe bojujú 2 mužstvá tvorené fantasy rasami ako elfovia, trpaslíci, nemŕtvi atď (svet warhammeru). S každým hráčom sa dá v jednom kole urobiť jedná akcia (nahrávka, faul, block – úder …), pričom neúspešná akcia okamžite ukončí hráčove kolo a na rade je súper. Podstatou je dopraviť loptu do súperovej end zóny – poľa na koncoch ihriska. Ak sa to podarí, mužstvo získa bod.
    Hraje sa na dva polčasy a každý polčas je zložený z osmich kôl. Kto má na konci hry viac bodov vyhráva zápas… to všetko sa dá hrať pomocou základných pravidiel hry. Ak sa začnú používať rozšírené pravidlá, hra získava nový rozmer, pretože jednotlivý hráči si zapisujú skúsenosti za úspešné akcie a možu sa zlepšovať v hre – získavať nové vlastnosti ako v normálnom RPG systéme. Mužstvá sa postupne zlepšujú a zvyšuje sa ich hodnota a rating (ohodnotenie)…
    Ligový systém hry nemá chybu. V hre sa dajú organizovať aj rôzne turnaje, skrátka hra ponúka veľa možností …
    Jeden zápas trvá zhruba 2 – 2,5 hodiny (záleží od skúseností hráčov).
    Hra samotná obsahuje pravidlá, kocky, šablóny k hre, žetóny, hraciu plochu a figúrky pre dve mužstvá – ľudí a orkov. Všetko v super kvalitnom prevedení. Ostatné figúrky je potrebné si samostatne dokúpiť.
    Ja hrajem túto hru už nejakých 10 rokov a stále ma baví, len škoda že už na ňu nemám toľko času ako kedysi.

  10. Gwin

  11. page


    Je to dost dobrá hra, u který není nouze o zábavu a napětí… Hra je jakýmsi napodobením amerického fotbalu akorát s fantasy postavama. Takže neni žádnej div, že se po hřišti prohání neovladatelnej parní stroj atd… Na hře se mi ale nelíbila nedostupnost pravidel a hracího plánu, dále také cena figurek ke hře… Než začnete Blood Bowl hrát, musíte se napřed rozhodnout za jakou rasu: od rychlých, ale slabých elfů po silné a neohrabané trolly, nebo Chaos démony. Po výběru stačí vyplnit osobní deník družstva (které, jako kouč, musíte za milion nakoupit). Později můžete postavy hrou zdokonalovat a nakupovat jim zbraně… U hry se dá užít spousta srandy, ale také napětí a strach z bankrotu (viz výše). Tak to je moje zběžný hodnocení a přeji příjemnou zábavu Page

  12. kacana

  13. pogo

  14. Kolík Aťsepicnu

  15. otakar zatřepálek

  16. Jezevec

Přidat recenzi